De la neu a cotes baixes de matinada a acabar la jornada entre sol i núvols

Una part del dia estarà ennuvolat en un ambient fred

Podria tornar la neu al Parc Natural de Sant Llorenç del munt
Podria tornar la neu al Parc Natural de Sant Llorenç del munt | Ramon Palau
Redacció
02 de febrer del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel cobert o molt ennuvolat en general arreu de matinada, tot i que amb clarianes a Ponent. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà de nord-oest a sud-est i a tarda quedarà restringida al vessant nord del Pirineu. Tot i això, durant la tarda creixeran algunes nuvolades aïllades a punts de l'interior, i també es formaran núvols mitjans a sotavent del Pirineu. Independentment, fins a mig matí hi haurà alguns estrats baixos al nord de la depressió Central.

De matinada s'espera algun ruixat aïllat, feble i minso a punts del sector central del litoral i prelitoral i de l'Altiplà Central. La cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres. A banda, al llarg del dia s'esperen nevades febles i intermitents a la cara nord del Pirineu, sobretot a l'inici i final de la jornada. Acumularan quantitats minses o poc abundants, si bé seran localment abundants a les cotes més altes.

La temperatura mínima baixarà lleugerament, si bé el descens serà localment moderat, mentre que la màxima serà semblant o lleugerament superior. La temperatura mínima oscil·larà entre -8 i -3º C al Pirineu, entre -5 i 0º C al Prepirineu i a la depressió Central, entre -2 i 3º C al prelitoral i entre 2 i 7º C al litoral. La màxima voltarà entre 0 i 5º C al Pirineu, si bé al vessant nord no se superaran els 2º C, entre 5 i 10º C al Prepirineu i a l'Altiplà Central i entre 8 i 13º C a la resta del país, essent localment més altes al terç sud.