Rufián demana explicacions al Congrés sobre l'«operatiu Puigdemont»

El diputat d'ERC presenta una desena de preguntes a la cambra perquè el govern espanyol doni detalls sobre l'operatiu policial per l'hipotètic retorn del president

Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:15h

Gabriel Rufián, avui al Parlament Foto: Congrés


El govern espanyol ha desplegat aquests últims dies un operatiu policial a la frontera per un hipotètic retorn de Carles Puigdemont. Els dies previs a la investidura -finalment ajornada- els controls policials i les inspeccions de vehicles van ser constants per intentar capturar el president just entrar a l'estat espanyol. Fins i tot es van escorcollar les clavegueres de l'entorn del Parlament per evitar una aparició sorpresa del candidat a la presidència. 

Sobre aquesta qüestió, que va provocar un allau de bromes a la xarxa, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha volgut demanar explicacions amb un seguit de preguntes al govern espanyol. El republicà pregunta pels detalls del dispositiu com ara el nombre de policies desplegats, el cost que ha tingut o la persona que va decidir desplegar l'operatiu. També pregunta si les operacions policials van anar més enllà del territori català i van afectar infraestructures de l'Estat. 

Així mateix, el republicà vol saber el cost del desplegament policial al Parlament i si aquest desplegament "mastodòntic" tenia per objectiu evitar que Puigdemont arribés al Parlament per ser investit. "Els sembla un exemple de bona gestió i un prioritat màxima per a la seguretat destinar milers d'euros en buscar un candidat votat pels catalans, mentre estem en màxima alerta terrorista?", pregunta també Rufián. Per últim, el diputat vol que el govern espanyol expliqui si hi ha policies espanyols a Bèlgica seguint el govern a l'exili i el cost que això suposa per les arques de l'Estat. 
 

Agents de la policia espanyola registrant un vehicle que van aturat a la frontera al Pertús aquest divendres. Foto: ACN.