Puigdemont, entre els cinc «fugitius» més buscats segons la revista «TIME»

El president forma part d'aquest particular llistat juntament amb Julian Assange, Fethullah Gulen, Ramush Haradinaj i Mikhaïl Saakaixvili

Carles Puigdemont, aquest divendres, en la compareixença al parlament danès.
Carles Puigdemont, aquest divendres, en la compareixença al parlament danès. | ACN
Redacció
31 de gener del 2018
Actualitzat a les 8:38h
El president Carles Puigdemont forma part, segons la revista TIMEde la llista dels cinc "fugitius" més buscats del món aquest 2018. El líder de Junts per Catalunya és considerat un "fugitiu" pel govern i la justícia espanyola d'ençà que va marxar a Brussel·les, a l'exili, després de proclamar la independència al Parlament. El diari repassa la situació a Catalunya, la reivindicació de celebrar un referèndum i la resposta negativa de Madrid, independentment que Puigdemont lideri o no el moviment independentista. 

El dirigent català comparteix espai en aquest particular listat amb Fethullah Gulen, el clergue turc acusat pel govern d'Erdogan d'haver instigat el cop d'estat de 2016. També apareix el nom de Julian Assange, fundador de Wikileaks. Assange es troba refugiat a l'ambaixada d'Equador al Regne Unit per evitar ser traslladat a Suècia. 

Un altre dels més buscats és l'ex-primer ministre de Kosovo Ramush Haradinaj. Sèrbia el reclama per jutjar-lo per presumptes delictes mentre dirigia l'Exèrcit d'Alliberament de Kossovo. La justícia internacional, però, l'ha absolt dues vegades per falta de proves. Per últim, el líder georgià Mikhaïl Saakaixvili, líder de l'oposició a Ucraïna i acusat en aquest país de donar suport a grups armats.