Novetats en el soterrament de la línea ferroviària R2 al seu pas pel Vallès

Adif també ha anunciat que a finals d'any s'hauran millorat els dos passos a nivell

La reunió mantinguda entre tots els integrants de la comissió de seguiment del soterrament
La reunió mantinguda entre tots els integrants de la comissió de seguiment del soterrament | Ajuntament de Montcada i Reixac
Redacció
31 de gener del 2018
Adif i l'Ajuntament de Montcada i Reixac han acordat crear un nou grup de treball per controlar que es compleixin els terminis de la redacció del projecte de soterrament de la línia ferroviària R2 al pas pel municipi, després que a principis de mes s'anunciés la licitació dels estudis. Així ho han decidit en una nova reunió de la comissió de seguiment del projecte -integrada per Adif, el Ministeri de Foment, la Generalitat, els ajuntaments de Montcada i Barcelona i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST)-, celebrada aquest dimarts al consistori vallesà.

El nou organisme estarà format per les empreses contractades i els arquitectes i enginyers de Foment, Adif, Barcelona Regional i de tots dos consistoris. L'alcaldessa de la població, Laura Campos, ha indicat que a més de fer seguiment també col·laboraran en l'elaboració del redactat i ha afirmat estar "satisfeta" pel compliment dels terminis consensuats.

Adif ha anunciat que s'ha iniciat la tramitació administrativa dels projectes dels passos a nivell que hi ha als carrers Bogatell i Pasqual, que tindran espais segregats per a vianants i vehicles i s'ha estimat estar acabat abans d'any, així com adaptar totes les tanques que creuen la localitat, amb una inversió en total d'uns 780.000 euros.
 

El senyal instal·lat al pas a nivell que hi ha al carrer Pasqual, a Montcada i Reixac Foto: Albert Hernàndez


L'entorn quan estigui el soterrament

El president de l'operadora ferroviària, Juan Bravo, ha dit que assumirà la urbanització de la zona del soterrament una vegada sigui una realitat, previst per a 2020, amb millores a l'entorn. No obstant, Campos ha avisat que "abans de pensar en l'espai lliure que deixarà el soterrament, s'ha de vetllar perquè es compleixin els terminis", malgrat que ha valorat positivament l'anunci.

Aquesta ha estat la primera reunió de la comissió aquest 2018, després que Adif adjudiqués, a principis de gener, la redacció de l'estudi informatiu i dels projectes bàsic i constructiu a la Unió Temporal d'empreses (UTE), integrada per Teccuatro, TRN Trayet i Geocontrol, amb un pressupost de 2.058.621,6 euros i un termini d'execució de 21 mesos.