​UxC assegura que la confiança amb els socis de govern «no és la mateixa»

La crisi que va deixar Joan Berlanga sense l’alcaldia i la involucració de Crida i ERC amb el procés han estat elements d’allunyament

Portaveus d'Unitat pel Canvi, aquest dimarts en roda de premsa
Portaveus d'Unitat pel Canvi, aquest dimarts en roda de premsa | Albert Segura
30 de gener del 2018
Actualitzat el 01 de febrer a les 10:50h
Unitat pel Canvi (UxC) no té la mateixa confiança amb els seus socis de govern que al 2015. Així ho han manifestat els portaveus de la formació, que aquest dimarts han fet balanç del seu paper en el govern municipal i de la resta de socis (Crida per Sabadell, ERC i Guanyem Sabadell). Amb tot, garanteixen estabilitat per mantenir amb pas ferm el programa de govern pactat fins el maig de 2019.

Després de la greu crisi de govern per determinar si Juli Fernàndez (ERC) havia de ser rellevat i per qui a la meitat del mandat, i del paper que els regidors de la Crida per Sabadell i ERC han tingut en tot el procés català, UxC ha fet una mirada enrere per analitzar quin ha de ser el seu paper en l’executiu local en l’any i escaig que queden per les eleccions municipals. Aquests dos episodis han estat les grans sotragades que han posat entre espasa i paret els ecosocialistes, donat que en el primer han estat protagonistes indiscutibles i en els segons han hagut de fer malabarismes per mantenir una posició justificada davant l’opinió pública.

“La confiança no és la mateixa que hi havia al principi, els fets són presents, però nosaltres no ens deixarem dur per una batalleta interna, com a organització i espai de comú acord, el nostre objectiu és ser un instrument al servei de resoldre problemes i garantir el benestar públic”, ha assenyalat Josep López, portaveu d’UxC. En aquest sentit, apunta que crisis com la de les banderes o la participació dels regidors en actes de caire nacional i vinculats amb el procés, sense tenir relació directa amb Sabadell, no són compartits per la formació.

“Independentment que una conselleria de la Generalitat es trobés sota l’activitat de la nostra formació, nosaltres treballaríem per la ciutat, i no protegiríem la conselleria”, ha destacat, apel·lant directament a la participació d’alguns regidors del govern en les accions dutes a terme el 20 de setembre passat davant la conselleria d’Economia, que depenia del vicepresident Oriol Junqueras, el mateix dia en què es va detenir a Sabadell l'exregidor convergent Joan Ignasi Sànchez.

Tot i els retrets als seus socis, asseguren que el seu objectiu és seguir caminant cap al 2019, i un cop passades les eleccions, els suports que rebi cada candidatura ajudaran a determinar quines configuracions possibles hi ha de cara a la formació d’un nou executiu local. Per aquest motiu, no es tanquen cap porta i esperaran a què les urnes parlin.