Detenen un home a Terrassa per incitar a repetir l'atemptat de Barcelona

Es tracta d'una persona de nacionalitat marroquina, de 45 anys i que donava suport al Daesh

Redacció
30 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:48h
La Brigada Provincial d'Informació de Barcelona de la Policia espanyola, sota la coordinació de la Comissaria General d'Informació, ha detingut un individu de nacionalitat marroquina i de 45 anys a Terrassa per les seves activitats d'autoadoctrinamient i suport en favor de les activitats delictives de l'organització terrorista Daesh.

El detingut, que es considerava a si mateix un "mujahidi més", havia manifestat el seu penediment per no haver viatjat a Síria a realitzar la jihad violenta, enaltint i justificant l'acció terrorista esdevinguda el passat mes d'agost a La Rambla de Barcelona.

Els investigadors creuen que davant la impossibilitat de viatjar a Síria per  l'actual control fronterer pels països limítrofs, havia arribat a exposar públicament que "el que pugui fer alguna cosa que ho faci, a qui no li deixin anar-se a Síria que mati a sis o set espanyols". No dubtava a lloar els atemptats comesos a Barcelona i Cambrils manifestant que si ell tingués una furgoneta gran faria el mateix que "els germans" que van atemptar el passat mes d'agost a la Rambla. La investigació, iniciada a mitjans de juny de 2017, ha acreditat que el detingut visitava nombroses pàgines web en les que s'observaven imatges de jihadistes exhibint armes de guerra i combatent, i convidava a persones del seu entorn a fer el mateix per convertir-se en "veritables musulmans ".

L'operació, que continua oberta, s'ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central Instrucció 4 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.