Els CDR de Sabadell se sumen a les mobilitzacions per assegurar la investidura de Carles Puigdemont

Han organitzat sortides durant tot el matí a Barcelona i han habilitat un punt de trobada per deixar material per si cal passar la nit a la Ciutadella

Llaços grocs al parc de la Ciutadella, que avui estarà tancat per la policia a pany i forrellat
Llaços grocs al parc de la Ciutadella, que avui estarà tancat per la policia a pany i forrellat | Adrià Costa
Redacció
30 de gener del 2018
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Sabadell es mobilitzen aquest dimarts de cara a la sessió per investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Davant les complicacions que hi pot haver (ja d'entrada, l'arribada de Puigdemont al Parlament), s'ha mobilitzat la ciutadania per a fer pressió als accessos del Parlament.

Aquest dimarts, durant el ple d'investidura de Carles Puigdemont, el Parc de la Ciutadella tancarà tots els accessos que donen accés al recinte. Segons fonts citades per Europa Press, tot plegat forma part e l'operació policial que ha comportat que s'intensifiqui la presència de la policia espanyola a les entrades del parc, amb un helicòpter que sobrevola la zona des d'aquest dilluns al migdia, i dels Mossos d'Esquadra. 

En aquest dispositiu policial els Mossos s'encarregaran de custodiar el Parlament i de la seguretat dels diputats. D'altra banda, la policia espanyola se situarà a l'entorn del parc "per garantir la seguretat", segons han explicat fonts coneixedores del dispositiu previst. No és el primer cop que es blinda el Parlament: el 17 de gener, durant el ple de constitució, el Parc de la Ciutadella ja va quedar tancat. 

Això va afectar els plans de l'ANC, que havia convocat la ciutadania a seguir la votació de Roger Torrent com a president del Parlament de davant de la cambra. Aquest cop, l'entitat ha cridat a concentrar-se "massivament" a les tres de la tarda al passeig de Picasso per reclamar que es recuperi el govern cessat "il·legítimament" pel 155. L'entitat ha demanat que la mobilització sigui massiva i no violenta.

De Sabadell al Parlament

A Sabadell, els CDR han fet una crida perquè tot aquell qui ho vulgui se sumi a la mobilització. Per això, plantegen que a partir de les 10.00 hores els ciutadans que ho desitgin comencin a desplaçar-se a Barcelona en transport públic. L'objectiu és ser-hi pels volts de les 14.00 hores com a molt tard.

A més, es dibuixa un escenari en què la sessió, si s'acaba podent celebrar, es pugui allargar i, en cas que Puigdemont pugui arribar a accedir al Parlament, tingui complicacions per sortir. És per això que s'ha plantejat el casal L'Obrera, de l'avinguda Barberà, com a punt on tot aquell qui ho desitgi pugui deixar-hi material com sacs de dormir o màrfegues, que posteriorment es durien a Barcelona.