De què va la pel·lícula «Estiu 1993», la gran guanyadora dels Premis Gaudí

El film ha obtingut cinc guardons al certamen

Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer
Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer | Estiu 1993
Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat el 02 d'abril del 2024 a les 10:38h

Estiu 1993 va triomfar als Premis Gaudí aquest diumenge a la nit. El film va aconseguir els premis a la Millor pel·lícula, direcció i guió, el de Millor actriu secundària per Bruna Cusí i Millor muntatge per Ana Pfaff.

I, de què tracta Estiu 1993? El film, gravat a la comarca de la Garrotxa, explica la història de Frida (Laia Artigas), una nena de sis anys, que es veu obligada a adaptar-se a la seva nova vida lluny de la ciutat a causa de la mort de la seva mare. Frida es trasllada a la casa rural de la família del seu tiet, on viurà un estiu complicat.
 

Actrius i directora d'«Estiu 1993», la gran triomfadora dels X Premis Gaudí Foto: Xavier Torres-Bacchetta


El que potser alguns no saben és que la pel·lícula està inspirada en la vida de la seva directora, Carla Simón. I és que l'estiu de 1993, quan la cineasta tenia sis anys, va haver de fer front a la mort per sida de la seva mare. Anys abans, se li havia mort el pare a causa de la mateixa malaltia. La seva mare va deixar escrit que, si li passava alguna cosa, volia que la seva filla anés a viure a Les Planes d'Hostoles amb els seus tiets. 

Des de la seva estrena que Estiu 1993 ha conquistat el públic i la crítica. La pel·lícula té un 7,1 a la plataforma de cinema Filmaffinity i un 7,3 a l'IMDb. Si la voleu veure ho podeu fer a FilminCat, Movistar+ i Youtube.