Un sabadellenc, candidat a endur-se un Gaudí

Aquest diumenge se celebra la desena edició de la festa del cinema català

Redacció
28 de gener del 2018
Aquest diumenge, a partir de les 22 hores, se celebra la gala dels X Premis Gaudí. Grans títols com Incerta glòria d'Agustí Villaronga, Estiu 1993 de Carla Simón i La llibreria d'Isabel Coixet, entre molts altres, optaran a endur-se una estatueta. Entre la trentena de pel·lícules nominades n'hi ha una d'un sabadellenc. 

Es tracta de Sasha de Félix Colomer i produïda per Escac Films. Ho fa en la categoria de documental i competeix amb Classe valenta, dirigida per Víctor Alonso Berbel; La Chana, escrita i dirigida per Lucija Stojevic, i Lesa humanitat, escrita i dirigida per Héctor Fáver. 

La creació del vallesà és el retrat de la vida d'un nen ucraïnès, que durant els estius abandona la seva localitat natal d'Ucraïna per passar unes setmanes amb una família a Catalunya. Una cinta que plasma "les vides oposades", com deia Colomer a NacióSabadell, d'aquest infant, que utilitza el seu nom per posar-li el títol al documental. 

És el projecte final de carrera de l'Escac i que s'ha passejat per diverses sales catalanes i festivals. La creativitat del sabadellenc, però, no s'ha limitat aquesta cinta. Des de fa uns mesos també circula un altre documental, Shootball. Una pel·lícula que parla sobre els abusos a menors dels Maristes, comptant amb el testimoni de les víctimes i el pederasta confés, Joaquín Benítez.