Puigdemont es converteix en una obsessió per a la policia espanyola

Les inspeccions d'aeròdroms i del clavegueram de l'entorn del Parlament se sumen al blindatge de les fronteres per “evitar que entri dins d'un maleter”

El govern espanyol vol blindar les fronteres per Puigdemont
El govern espanyol vol blindar les fronteres per Puigdemont | Albert Alemany
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 23:25h
Carles Puigdemont s'ha convertit en una autèntica obsessió per a la policia espanyola. I és que en entorns polítics i mediàtics espanyols la possible presència del president a l'exili a la investidura de la setmana –com està alimentant ell mateix els darrers dies- provoca gran preocupació. Ho ha verbalitzat avui el periodista Carlos Alsina en l'entrevista a Mariano Rajoy: “Si van prometre que no hi hauria urnes l'1-O i n'hi va haver, com poden assegurar que Puigdemont no serà al Parlament?”.

Fa dies que la presència de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil s'havia incrementat en comarques fronteres

Fa dies que la presència de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil s'ha incrementat en comarques fronteres. S'han pogut veure grans controls en poblacions de la Vall d'Aran, l'Alt Empordà i el Ripollès, per exemple.

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, aquest dimecres ha admès que s'han reforçat els controls “perquè hi ha una ordre de crida i cerca dins el territori espanyol”. Això sí, després de destinar 87 milions d'euros a intentar aturar el referèndum amb l'operació Copèrnic, no ha volgut confirmar ni desmentir si s'han tornat a mobilitzar policies de fora de Catalunya. En aquest sentit la SER apunta que hi ha un centenar d'agents de la Guàrdia Civil només a les comarques gironines procedents de Sevilla.

Ni per aire ni pel subsòl

“Encara que hi hagin molts camins rurals i es pugui entrar amb vaixell, helicòpter o ultralleuger, treballem per a que això no succeeixi”, va assegurar ahir a Antena 3 el ministre Zoido. Avui, veient el rebombori de les seves paraules, s'ha mostrat més mesurat assegurant que els operatius policials es dissenyen i s'executen però no s'expliquen.

Les paraules de ministre han mostrat l'abast de l'operatiu de la policia espanyola per evitar que Puigdemont pugui ser la setmana vinent al Parlament

Sigui com sigui, les paraules de ministre de l'Interior han mostrat l'abast de l'operatiu de la policia espanyola per evitar que Puigdemont pugui ser la setmana vinent al Parlament. Més enllà de les fronteres terrestres, en les darreres hores s'han pogut veure moviments menys habituals amb el control de petits aeroports i de clavegueres.

Un dels operatius més sorprenents s'ha realitzat a l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages. Fins a vuit agents s'hi van presentar aquest cap de setmana en una operació preventiva on es va reclamar el registre d’entrades i sortides per aire. El cas és que l’empresa que hi opera, Saltamos SkyDiveBcn, només ofereix salts en paracaigudes i no recull passatgers. A l'aeròdrom d'Òdena, per la seva banda, els controls són pràcticament diaris malgrat que més discrets.