Alfred Rodríguez Picó, al cicle de conferències d'​Aigües de Sabadell

També hi prendran part el nutricionista Julio Basulto, el portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, Lancy Dodem, i l'atleta Miquel Blanchart

Redacció
24 de gener del 2018
La nova edició del cicle de conferències Aigua i Món, que organitza Aigües de Sabadell, tindrà lloc entre els mesos de febrer i juny a l’Aula de l’Aigua. Aquest any els ponents abordaran la importància que té l’aigua per a les persones i ho farà des de diverses vessants: la nutrició, la salut i l’accessibilitat al recurs, l’activitat física i la climatologia.

El cicle de ponències començarà el 22 de febrer amb un dels dietistes i nutricionistes més coneguts i referents en l’actualitat: Julio Basulto. La seva conferència explicarà la importància que té l’aigua per a la nutrició i demostrarà, amb proves científiques, que la població pot confiar tant en l’aigua de l’aixeta com en la seva pròpia sensació de set. Basulto és un expert conferenciant, autor de diversos llibres i col·laborador habitual en els mitjans de comunicació, com ara RNE, El País o la Cadena Ser, entre d’altres.

Com afecta la falta d’aigua a les persones i als territoris? Es pot viure sense accés a l’aigua potable? Lancy Dodem, portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, serà l’encarregat de donar resposta a aquestes preguntes i exposar la situació que pateixen moltes comunitats de l’Índia. Ho farà des de la seva pròpia experiència, ja que Dodem és un dels primers nens hindús apadrinats al nostre país i dedica la seva vida a intentar millorar les condicions de vida de persones de l’Índia. La ponència serà el dijous 12 d’abril.

L’aigua com a origen de vida i també de benestar, sobretot des del punt de vista de l’esport i l’activitat física, serà la temàtica de la tercera ponència de l’Aigua i Món, que anirà a càrrec del triatleta Miquel Blanchart. El ponent exposarà la importància del binomi aigua i activitat física i explicarà algunes curiositats relacionades amb l’aigua i la hidratació i el seu paper fonamental en l’alta competició i en els esports aquàtics. Blanchart, que farà la seva ponència el dijous 10 de maig, és l’esportista del Club Natació Sabadell que ha assolit els resultats més importants de la història en la seva modalitat; un referent tant per a l’entitat com per a la ciutat de Sabadell.

L’Aigua i Món’18 posarà el seu punt i final el dijous 14 de juny, de la mà del conegut meteoròleg Alfred Rodríguez Picó. En aquest cas, la sessió se centrarà en la climatologia i la reflexió sobre com afecta a la vida humana la distribució de les precipitacions al món. Explicarà també els factors que intervenen en les precipitacions o alguns fenòmens extrems com El Niño o la pluja torrencial a la conca mediterrània. Picó, ha estat l’’home del temps’ a TV3, Catalunya Ràdio i, en la seva última etapa, a Betevé.

Totes les ponències de l’Aigua i Món’18 tindran lloc els dijous a les 18 hores a l’Aula de l’Aigua, l’equipament on Aigües Sabadell concentra la seva oferta d’activitats, tallers i iniciatives educatives i pedagògiques relacionades amb l’aigua. L’accés és gratuït, però degut a que l’aforament és limitat, cal una inscripció prèvia enviant un correu a [email protected].