Rufián insisteix que Junqueras ha de ser president si Puigdemont no pot ser investit

El dirigent d'ERC opina a Cuatro que caldrà activar un pla B si "la maquinària judicial i mediàtica" impedeix a l'actual president català tornar a ser escollit pel Parlament

Gabriel Rufián, durant un acte de campanya.
Gabriel Rufián, durant un acte de campanya. | ERC
Redacció
22 de gener del 2018
El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha insistit aquest dilluns en què el "pla B" del seu partit és que el vicepresident de la Generalitat i candidat dels republicans, Oriol Junqueras, sigui el candidat a la presidència del Govern. En declaracions a Cuatro, el dirigent republicà ha tornat a posar l'accent en la candidatura de Junqueras si, "a tenor de l'Estat" i de "la maquinària judicial i mediàtica", Puigdemont no pot finalment presentar-se a la investidura.

Així ho ha manifestat poc després que el nou president del Parlament, Roger Torrent, hagi proposat al president català exiliat com a candidat a la investidura, malgrat "les dificultats" d'aquesta investidura per la situació personal i judicial de Puigdemont. "Caldrà activar, potser, un pla B que per a ERC entenc que seria el número dos del Govern", ha recalcat, mostrant-se "convençut" que, en qualsevol cas, el bloc independentista -Junts per Catalunya, ERC i la CUP- trobaran "la millor solució" per "restituir el Govern legítim" a Catalunya.