​Sabadell vol promocionar la ciutat aquest 2018

Contemplat en el pressupost d'aquest any

Redacció
23 de gener del 2018
La ciutat de Sabadell impulsarà aquest any l’estratègia per a promocionar la ciutat amb l’objectiu de refermar la capitalitat de la ciutat a la comarca enfortint, alhora, el seu lideratge comercial. La voluntat passa per millorar la posició de la ciutat, crear marca i incentivar el creixement econòmic i social. Per fer-ho, l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació compta amb un pressupost de 16,9 M€ repartits en les regidories de Comerç, Esports, Participació, Cicles de Vida, Benestar Animal i Innovació.

Un dels elements clau serà, precisament, la Marca de Ciutat, que es presentarà en el transcurs del primer trimestre de l’any per a reforçar la identitat col·lectiva i dotar la ciutat d’un relat comú, representatiu i perdurable en el temps. La Marca de Ciutat serà un projecte de llarg recorregut, que amb la implicació de la ciutadania podrà generar, a més, un sentiment de pertinença.

Un altre dels instruments és el Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat. Aquest pla, que està previst que es presenti a la primavera, permetrà definir els principis bàsics del model turístic de la ciutat a mig termini i les directrius a llarg termini. També ha d’esdevenir una guia que estableixi les estratègies i les accions a desenvolupar i una acció transversal amb necessària col·laboració publico-privada. Precisament, una de les accions més destacades que s’apunten és la creació d’una Oficina de Turisme i una pàgina web de turisme de ciutat.

La nova oficina s’ubicarà a la planta baixa de l’edifici central de l’Ajuntament, tindrà accés per la plaça del Doctor Robert i començarà a funcionar a finals d’any. “D’aquesta manera, s’obrirà a la ciutat un espai únic on qualsevol ciutadà o ciutadana podrà informar-se i gestionar els recursos que Sabadell ofereix des de la perspectiva cultural, esportiva, de festes i tradicions, comercials, gastronòmics o d’allotjament, per promoure la ciutat com a capital d’un entorn amb caràcter i molt per gaudir”, ha explicat Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, durant la presentació de les principals línies d’actuació a l’Àrea. El pressupost d’aquestes accions relacionades amb el Turisme és de més 248.000 euros.