Pakito Pérez i Verònica Zaragoza guanyen la marató de la Llanera Trail

Artur Cuñat i Mireia Pons s'enduen la mitja marató | Més de 500 corredors han pres part en la nova edició d'una de les primeres curses de muntanya al Vallès

Pakito Pérez i Pau Zamora van entrar frec a frec en la marató de la LLanera Trail
Pakito Pérez i Pau Zamora van entrar frec a frec en la marató de la LLanera Trail | Josep Maria Montaner
Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:52h
Aquest diumenge 21 de gener la capital vallesana ha tornat a acollir La Llanera Trail, la marató i la mitja marató per muntanya organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell (UES). Pakito Pérez (Xtrail Montseny), entre els homes, i Verònica Zaragoza (Training Trail Team), entre les dones, han guanyat la marató (43,8 km),mentre que la mitjà marató se l'han enduta Artur Cuñat (independent) i Mireia Pons (Inversteam Trail).

Pakito Pérez va fer un temps de 03:21:09, seguit a un segon de Pau Zamora (Buff Pro Team) i Adrià Matos, que va entrar tercer ja a vuit minuts del primer, amb un temps final de 03:29:25 h. En dones Verònica Zaragoza va arribar a la meta en 04:19:39 h, seguida de Cristina Vallès (independent), amb un temps de 04:24:47, i de Gemma Macian (CA Mollet), que va fer la cursa en 04:47:28.
 

Verònica Zaragoza va guanyar la marató de la Llanera Trail. Foto: Josep Maria Montaner.


A la mitja marató, darrere de Cuñat, que va fer un crono de 01:27:35 h, hi entrà, segon, David Guarch (independent), amb 01:28:53 h, i Rafael Zugasti (Sugar AThlwtics), amb 01:30:37 h. Entre les dones, a més de la vencedora, Mireia Pons, que va fer un excel·lent crono de 01:37:54, hi entraren ja allunyades, en segona i tercera posició, respectivament, Anna Codina (01:47:48 h) i Núria Avileo (01:50:44 h).
 

David Guarch va ser segon a la mitja marató. Foto: Josep Maria Montaner.


La Llanera Trail és una de les primeres maratons per muntanya de l’any i una de les primeres grans cites esportives de la ciutat. La marató (43,8 km) i una cursa de 21 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 1.280 metres en la marató i de 380 metres positius en la de 21 km, configuren una cursa de dificultat mitjana, oberta a tots els nivells i ideal per iniciar-se en aquest tipus de curses. Els dos recorreguts comparteixen bona part del traçat i tot i que inicialment poden semblar molt accessibles sorprenen per l’esforç que requereixen.
 
La Llanera Trail es corre entre els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat i transcorre per corriols inèdits i sorprenents que menen cap al cim del Puig de la Creu (668 metres), el punt més alt de la marató. Els recorreguts, tant de la mitja com el de la marató, són similars als de les dues edicions precedents, però enguany, presenten alguna novetat, amb nous corriols que s’han recuperat després de les ventades de 2014.
 

La Llanera Trail d'enguany ha tornat a convocar una gran participació. Foto: Josep Maria Montaner.


Un dels objectius de La Llanera Trail és unir ciutat i entorn natural i donar a conèixer les possibilitats que té Sabadell per a la practica de qualsevol esport a l’aire lliure. A més, ha estat un gran esdeveniment de ciutat, obert a la ciutadania, i per aquest motiu, tot el diumenge 21 la plaça Doctor Robert s'ha convertit en un gran espai festiu amb animació, tabals i diables.

Per als organitzadors és important aprofitar l'esdeveniment  per donar ressò a iniciatives solidàries que ajudin als que més ho necessiten o fomentin la pràctica esportiva a tots els nivells i és per això que enguany han tornat a col.laborar amb el Rebost Solidari de Sabadell i BBVA-CX.

Vegeu els resultats de la marató.

Vegeu els resultats de la mitja marató.

El càmera i fotògraf de Nació Muntanya, Josep Maria Montaner, a més d'oferir-nos una gran galeria de fotos, també va ser a peu de camí va poder oferir alguns vídeos en directe, com aquests: