El Gremi de Fabricants celebra la Festivitat de Sant Sebastià

Els actes centrals de la celebració s’han iniciat amb la conferència "L'empresa 4.9: aprenent a gestionar la incertesa”, a càrrec de Josep Lluís Sánchez Brugarola

Premiats pel Gremi de Fabricants
Premiats pel Gremi de Fabricants | Juanma Peláez
Redacció
22 de gener del 2018
El Gremi de Fabricants de Sabadell ha celebrat la Festivitat de Sant Sebastià, Patró de l’entitat. Els actes centrals de la celebració, duts a terme aquest divendres, han iciat amb la conferència Economia basada en valors o viceversa, a càrrec del Dr. Dídac Ramírez, economista, filòsof i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, on va ser rector (2008 - 2016).

En la conferència el Dr. Ramírez ha defensat que els valors haurien de condicionar les polítiques econòmiques, i que hem d’apostar pels models de l’economia circular, funcional o responsable perquè transformen les relacions del mercat i garanteixin prosperitat econòmica i protecció social. Ramírez ha proposat que els països els dirigeixin bons homes i bones dones per tal que l’economia es fonamenti en valors i no viceversa.

A la segona part ha tingut lloc el lliurament dels premis “Floc de Llana 2017” i els parlaments de Blai Costa i Creus, president del Gremi de Fabricants, i del, Maties Serracant, alcalde de Sabadell. El  president del Gremi de Fabricants ha posat en valor el treball conjunt fet durant aquest any envers el sector tèxtil i el territori, i s’ha mostrat satisfet de la feina feta que ha permès seguir impulsant l’economia productiva, amb un impacte directe en la millora de la vida de les persones.

Segons Blai Costa, la vinculació amb el Consell Intersectorial d’Empresaris –CIESC- concedeix al Gremi una mirada intersectorial i transversal de l’economia, que aquest 2017 s’ha materialitzat en un projecte conjunt en benefici de la societat i l’empresa, Informe de Conjuntura de Sabadell i l'àmbit de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, elaborat amb la Cambra de Comerç, el Banc Sabadell, l’Ajuntament de Sabadell, el Centre Metal·lúrgic i el CIESC. Aquest treball ha posat de manifest la vocació de treballar en col·laboració amb un objectiu conjunt que permet l’avanç territorial, empresarial i ciutadà.

En paraules de Blai Costa, els reptes que ens queden per davant són importants  i gens fàcils d’assolir, i posant  l’exemple dels 500 anys d’història del Gremi de Fabricants, ha apostat per la voluntat, el coratge i la col·laboració per assolir-los. Per acabar, ha posat èmfasi en la col·laboració público-privada i en la creació de sinèrgies que aportin valor a l’economia productiva i el benestar social.

Premis Floc de Llana 2017

S'han concedit a l'empresa tèxtil GRAU S.A., per la seva trajectòria industrial des del 1868, creant ocupació, donant servei de qualitat en el sector tèxtil. També pel seu compromís amb Sabadell, el territori i les seves institucions, fonamentat amb els seus valors de confiança, servei i professionalitat.

També a l’entitat sabadellenca Fundació Club Natació Sabadell per la seva vocació altruista per al foment de l’esport, la salut i la cultura. Especialment pel seu compromís amb les persones amb dificultats especials per a la pràctica de l’esport i amb les persones amb situació d’immersió o risc d’exclusió social.

Per ´ultim, també s'ha distingit a Jordi Marminyà i Valls, per la seva intensa trajectòria professional en el sector tèxtil tant en l’àmbit industrial com en la formació de teòrics i tècnics tèxtil. Destaca també la seva vocació de servei en la transmissió del patrimoni cultural i material del sector, així com el seu compromís amb el Gremi de Fabricants i la ciutat de Sabadell.

Ha tancat la sessió de parlaments l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que ha reconegut al Gremi de Fabricants i ha posat en valor la importància del territori i del  patrimoni, on coneixement i empresa tenen la capacitat de generar ocupació. Per l’alcalde el premi Floc de Llana recull l’essència de la perseverança, de construir un territori en comú que ens uneixi i ens permeti seguir avançant.