La UAB preveu impartir un grau d'Estudis de Gènere el proper curs

Tindria una durada de tres anys i pretén formar professionals amb perspectives sensibles

Redacció
20 de gener del 2018
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) preveu impartir el proper curs un grau d'Estudis de Gènere, pioner al sistema universitari català. Vol implantar deu nous graus per al proper curs, a falta de l'aprovació del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), han publicat el digital Unportal i el diari Ara.

El grau d'Estudis de Gènere tindrà una durada de tres anys i combinarà continguts transversals des de l'àmbit políticosocial, historicocultural i de la salut. La UAB ha afirmat que l'objectiu del nou grau, que s'impartirà des de la Facultat de Filosofia i Lletres, és formar professionals amb perspectives sensibles a les desigualtats per raons de gènere i sexualitat.

Des de la Facultat de Filosofia i Lletres, també es preveu impartir els nous graus de Globalització i Sostenibilitat -de tres anys i que oferirà part de la docència en anglès-, Història, Política i Economia -de tres anys, interfacultatiu i en anglès-, Ciències de l'Antiguitat -quatre anys- i Planificació Territorial, Geografia i Medi ambient -quatre anys-.

L'altra titulació de tres anys que oferirà la UAB serà el grau de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, que aquest curs ha arrencat com a titulació pròpia de la universitat i passarà a ser impartit com a titulació oficial.

L'Escola d'Enginyeria impartirà el grau d'Enginyeria de Dades -quatre anys-, la Facultat de Ciències el de Matemàtiques, Computació i Intel·ligència de Dades -quatre anys-, la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia el de Relacions Internacionals -quatre anys-, que serà el primer a Catalunya en una universitat pública.

La Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia també preveu oferir la doble titulació de Ciència política i gestió pública i Sociologia -de cinc anys-, que combina les dues carreres impartides fins ara a la facultat.