​La FAVS demana un grup de treball per decidir què es fa amb la caserna de la Guàrdia Civil

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat elabora un dictamen en què considera nuls els acords presos entre l'Ajuntament i l'Estat per la cessió de l'espai

Ocupació de la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell, al juny de 2017
Ocupació de la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell, al juny de 2017 | Volem la Caserna
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:31h
La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) celebra la resolució de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que apunta que la caserna de la Guàrdia Civil a Sabadell és i ha estat sempre de l’Ajuntament, anul·lant, així, l’acord a què Manuel Bustos i Alfredo Pérez Rubalcaba van arribar l’any 2006. En aquell protocol s’establia la cessió de la caserna a la ciutat a canvi que l’Ajuntament pagués 3 milions d’euros i cedís un terreny de 5.000 metres quadrats.

“Imagino que si Farrés aixequés el cap estaria molt agraït que per fi tinguem una qüestió per la qual va lluitar molt quan va pactar amb l’Estat la devolució de la caserna”, assegura el president de la FAVS, Manuel Navas. En aquest sentit, apunta que “el senyor Bustos va voler fer negoci”.

Per tot plegat, demana que l’equip de govern creï un grup de treball per intentar donar contingut a què s’hi ha de fer en aquest espai. “Hi haurà propostes diverses, i ningú ha d’imposar què s’hi ha de fer, sinó seure i valorar les iniciatives i propostes per consensuar la més adequada per la ciutat”, afegeix.