Sant Cugat estudia emprendre mesures legals contra CDC pel cas Palau

L'alcaldessa Mercè Conesa assegura que la ciutat "és víctima del cas Palau"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, atenent els periodistes
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, atenent els periodistes | Albert Hernàndez
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:58h
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha afirmat que estudiaran emprendre mesures contra CDC per la vinculació del municipi amb el cas Palau, ja que el 2001 es va adjudicar la construcció del PAV 3 a Ferrovial per un import de 4,1 milions d'euros. La sentència recull que la la multinacional posteriorment va abonar una comissió del 4%, d'uns 167.000 euros.

"Sant Cugat és víctima del cas Palau", ha expressat Conesa. I ha assegurat que "s'està mirant quines oportunitats legals tenim per fer un pas d'aquestes característiques", ja que l'alcaldessa també és presidenta del Consell Nacional del PDECat. Tot i així, ha matisat que no només hi hauria conseqüències legals contra la seva pròpia formació política, també "contra les persones que s'han lucrat aprofitant de la bona fe i dels que han volgut treballar amb la màxima transparència".

Ha deixat clar que en el dictamen del magistrat, "es diu que l'adjudicació va ser correcta", a més, ha continuat, "cap tècnic ni cap treballador públic han estat citats a declarar. Això demostra que s'han fet bé les coses". 

Disposada a donar explicacions

Conesa ha subratllat que "sempre" ha donat explicacions i que així continuarà fent-ho. D'aquesta manera, respon a l'oposició que, arrel de la publicació del dictamen del cas Palau, ha reclamat la seva compareixença. Ha enumerat totes les "justificacions" que s'han donat: el 2010 es va celebrar una comissió especial al consistori, també es va lliurar tota la documentació a la comissió celebrada al Parlament, que aleshores tenia com a president Ernest Benach i el passat mes de març es va convocar un ple extraordinari. Per últim, aquest dilluns, en el marc del ple ordinari de gener, "tornaré a comparèixer", ha avançat.

Ha carregat contra els partits de l'oposició, precisant que no estan qüestionant la seva tasca al capdavant de l'Ajuntament ni "erosionant" la política del govern municipal, sinó el treball de tècnics i treballadors municipals. A més, ha recordat que va començar a tenir càrrecs a Convergència a partir de 2013. 

Conesa ha estat categòrica, quan ha assegurat que l'administració local "mai ha tirat endavant una construcció si no ha comptat amb el vistiplau dels caps de servei i els tècnics".
 

PAV3, a Sant Cugat. Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Auditoria externa, en 15 dies

En el ple de març de 2017, que es va aprovar la contractació d'una auditoria externa per revisar la concessió d'obres a Ferrovial des de 1997, Conesa ha explicat que s'espera que en 15 dies estigui adjudicada i ha pronosticat tenir resultats aquest 2018.

L'alcaldessa ha justificat aquest gairebé any de demora, perquè l'oposició "ha estat l'entat per fixar els objectius. Els ha costat definir quin contingut s'havia d'incloure", ha finalitzat.