música

Els sabadellencs Bernat Castillejo i Adolf Pla enceten el Cicle de Cambra al Teatre Principal

Hi ha programació d'actuacions fins al maig

per Redacció , 19 de gener de 2018 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres dos dels músics més prestigiosos de Sabadell, Bernat Castillejo i Adolf Pla, faran un concert a la seva ciutat. Començarà així la temporada hivern-primavera del Cicle de Cambra al Teatre Principal.

Seguiran Alba Ventura, Enric Martínez Castignani, Ludwig Trio i Teatre de les Comèdies

Aquest divendres dos dels músics més prestigiosos de Sabadell, Bernat Castillejo i Adolf Pla, faran un concert a la seva ciutat. Començarà així la temporada hivern-primavera del Cicle de Cambra al Teatre Principal, organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Castillejo i Pla es retroben dalt de l’escenari per interpretar un programa que vol donar visibilitat a compositors europeus poc coneguts dels segles XIX i XX. Entre les obres programades hi ha la Sonata per a flauta i piano del georgià Otar Taktakishvilli, la seva obra més coneguda i bona mostra de l’estimació que el compositor sentia per la música popular del seu país. Guardonat en diversos concursos d’interpretació, Adolf Pla combina la tasca com a concertista amb la docència, igual com Bernat Castillejo, recentment distingit amb el Premi Nacional Agustí Borgunyó a la trajectòria musical.


Programa d'actuacions 

El divendres 16 de febrer, la pianista Alba Ventura retrà un Homenatge a Claude Debussy (1918-2018), en el centenari de la mort del compositor francès, amb una tria de les seves peces més emblemàtiques per fornir un programa d’extrema sensibilitat. D’ençà del seu debut, ara fa vint-i-cinc anys, Ventura ha desenvolupat una imparable carrera internacional per escenaris de tot el món, on ha rebut l’elogi unànime de la crítica.

El divendres 23 de març, arribarà un concert encapçalat per l’artista resident de Joventuts Musicals. Enric Martinez Castignani interpretarà Viatge d’hivern (Die Winterreise), un cicle de 24 lieder compost per Franz Schubert sobre poemes de Wilhelm Müller. Considerat un dels millors liederistes del país, el baríton Castignani és la veu que condueix aquest viatge sensible i emocionalment intens. Al seu costat, l’actriu Anna Ponces i el pianista i compositor Albert Guinovart.

El divendres 13 d’abril el Principal tornarà a rebre el consolidat i reconegut Ludwig Trio, que interpretarà obres de J. Brahms i de L. Van Beethoven. Format pels germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs ( violoncel) i per la pianista Hyo-Sun Lim, estan considerats un dels grups de cambra més destacats del panorama musical actual.

Finalment, el divendres 18 de maig, la Companyia reusenca Teatre de les Comèdies presentarà La Serva Padrona de G. B. Pergolesi. Aquesta és la seva primera producció i narra la història d’un home benestant (Uberto) i dels seus dos criats (Serpina i Vespone). Serpina, cansada de servir, decideix seduir el seu patró per esdevenir-ne la muller i convertir-se en mestressa. Davant la indiferència de l’home, la noia decideix posar-lo gelós amb un fals pretendent. Aquesta òpera cèlebre de petit format i adaptada al català cerca que el públic pugui seguir plenament l’acció al mateix temps que gaudeix la música.

 

Participació