Sabadell aconsegueix resoldre el 82% dels casos amb la mediació

El 2017 n'ha registrat 246, la majoria vinculats amb conflictes veïnals

Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:05h
El Servei Municipal de Mediació Comunitària, Sabadell Mediació, ha resolt el 82% dels 246 casos que va gestionar durant el 2017, la majoria dels quals està relacionat amb conflictes veïnals, però també familiars i escolars -és pioner en el tractament de situacions d’assetjament, que ho fa des de 2015-. És a dir, vinculats amb sorolls, dificultat de relació, quotes d'escala, desavinences desavinences intergeneracionals i assetjament, entre d'altres.

Tot i que els participants directes a la mediació van ser 926, els acords presos han beneficiat gairebé 6.500 persones. A més, el temps de resolució de la gran majoria dels casos, el 77%, ha estat inferior als dos mesos.

La presentació de les dades anuals coincideix amb la celebració, aquest diumenge, del Dia Europeu de la Mediació. 

El 2017 es va fer una intervenció integral en un centre educatiu per abordar la millora de la convivència i la gestió de conflictes amb tota la comunitat educativa. També amb la Diagnosi apreciativa del barri de Torre-romeu, efectuada durant la primavera de l’any passat. Fruit d’aquest anàlisi, s'han definit set línies de millora per al barri, que durant aquest any es posaran en funcionament.