El judici pel cas del Bar Bemba s'obre amb la declaració només dels acusats

Els set testimonis seran cridats a declarar el proper 7 de febrer

L'exjugador del Barça, Oleguer Presas, en primer terme, juntament amb la desena d'acusats
L'exjugador del Barça, Oleguer Presas, en primer terme, juntament amb la desena d'acusats | Albert Segura
Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:36h

El judici pel cas del Bar Bemba, que ha arrencat aquest dijous als Jutjats de Sabadell, tractarà les qüestions prèvies i s'interrogarà només a l'onzena d'acusats, entre els que hi ha l'exjugador del Barcelona Oleguer Presas, s'exposen a penes de presó de fins a dos i mig, acusades d’atemptat contra l’autoritat, resistència a l’autoritat, danys i desordres públics.

La primera de les inculpades a declarar ho farà per videoconferència, perquè es troba a l'estranger. D'altra banda, la jutge del cas ha anunciat que els set testimonis no prestarà declaració aquest dijous sinó el proper 7 de febrer. 


Suport a les portes dels jutjats

Abans de celebrar-se la vista, una cinquantena de persones s'han aplegat a les portes dels jutjats per donar suport als encausats i demanar l'absolució, entre els quals hi ha hagut l'alcalde Maties Serracant.
 

La sala on s'està celebrant el judici Foto: Albert Segura


L'advocada dels inculpats, Lluïsa Domingo, ha afirmat que "d'entrada demanarem una prescripció dels fets" i ha recordat que el Bar Bemba era un punt de referència a la ciutat "per a gent de moviments socials, crítica amb les institucions i de forma particular amb l'Ajuntament de Sabadell", que aleshores estava al capdavant Manuel Bustos. "La intervenció policial va ser contundent, violenta i agressiva", ha assenyalat i ha prosseguit que "quatre dels agents de l'operatiu s'han personat com a acusació particular", que ha ampliat les acusacions, juntament amb les d'atemptat de Fiscalia.
 

El grup de persones concentrat a les portes dels jutjats Foto: Nació Sabadell


Un dels acusats, Víctor López, ha assegurat que es va fer una "gestió nefasta" d'un desallotjament que no era necessari, "per no suposar cap mena de problema". Ha apuntat que la Unitat de Reforç Policial (URP) es va inaugurar aquella nit de setembre de 2003 i "només Madrid i Barcelona tenien un cos d'aquestes característiques". 

La lletrada ha explicat que el cas "ha tingut un funcionament anòmal", pel que fet el judici se celebri 14 anys després. Ha lamentat que s'asseguin al banc dels acusats només aquestes onze persones "i no hagin tirat endavant les acusacions als policies". 

Ha avançat que en un principi contestaran a totes les preguntes que es formulin, però "s'ha de veure" com es desenvolupi la jornada, ha finalitzat.