​Els sindicats amenacen amb una vaga al sector de la neteja si no hi ha increments salarials

CCOO i UGT han convocat una concentració aquest dimecres a la plaça Sant Roc de Sabadell | Acusen la patronal d’immobilisme en les negociacions

Concentració davant l'Ajuntament de Sabadell
Concentració davant l'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:30h

Concentració davant l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Albert Segura


Els sindicats CCOO i UGT amenacen amb una vaga en el sector de la neteja d’edificis i locals si la patronal no accedeix a fer una revisió dels salaris a l’alça. Ho fan, asseguren, després d’un any de negociacions en què les empreses s’han negat en rodó a dur a terme un increment dels sous, fet que persegueixen després de dues pròrrogues.


Els dos sindicats han convocat mobilitzacions del sector a tot el país, i a Sabadell s’ha celebrat a la plaça sant Roc, davant de l’Ajuntament. Al 2016 es va pactar una congelació salarial a canvi de l’adequació de les taules salarials a les comarques de Lleida, però al 2017 van iniciar unes negociacions que no han prosperat. 

“La patronal està en una actitud immobilista, no preveu un augment salarial, s’han fet augments mínims del 0,5% al 2018, del 0,75% al 2019 i de l’1% anual al 2020, tot a canvi de congelar i eliminar el complement d’antiguitat”, explica Carles Sala, secretari general de Construcció i Serveis de CCOO a la Catalunya Central.

La propera setmana se celebrarà una reunió de la comissió negociadora del conveni, un moment que Sala considera que cal “passar a l’ofensiva i recuperar els drets i el poder adquisitiu dels treballadors”.