Unitat pel Canvi tanca files amb els regidors expulsats de Podem

La formació ha trencat el silenci amb un sobri comunicat

Redacció
17 de juny del 2015
Actualitzat el 18 de juny a les 10:08h
Els regidors d'Unitat pel Canvi en roda de premsa al seu local
Els regidors d'Unitat pel Canvi en roda de premsa al seu local | Albert Segura

Els regidors d'Unitat pel Canvi en roda de premsa al seu local. Foto: Albert Segura


Unitat pel Canvi ha emès un comunicat sobri i concís sobre la situació que envolta la formació després que Podem hagi anunciat l'expulsió de sis dels candidats de la llista liderada per Joan Berlanga. El comunicat és el següent:

Davant les últimes informacions aparegudes als mitjans de comunicació,  Unitat pel Canvi, candidatura ciutadana amb gent d’ICV, EUiA, Podemos i independents, expressa el seu suport incondicional i inequívoc a totes les persones que en formen part, tot esperant que s’aclareixi la situació creada el més aviat possible. 

L'expulsió dels dos regidors Ramon Vidal i Elena Hinojo, juntament amb quatre membres del Consell Ciutadà, és conseqüència dels advertiments que Podem va fer durant la campanya, temps en què va assegurar que Unitat pel Canvi havia utilitzat la seva marca sense el consentiment ni el consens necessari per a fer-ho.

La mateixa jornada electoral, el dia 24 de maig, Podem Sabadell va emetre un comunicat en què reiterava el ple suport a Unitat pel Canvi, un dia en què hi va haver molts estira i arronsa entre forces polítiques davant la confussió que va provocar la inexistència d'una butlleta amb la marca Podem, fàcilment identificable. Interventors d'altres partits van denunciar que representants d'Unitat pel Canvi havien indicat als dubtosos que la butlleta corresponent era la seva.