VÍDEO Unes 3.000 persones exigeixen a Sabadell la llibertat dels Jordis

Aquest dimarts fa tot just tres mesos que Sànchez i Cuixart estan empresonats

Encesa de llums de mòbil a Sabadell
Encesa de llums de mòbil a Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 23:35h

Encesa de llums de mòbil a Sabadell. Foto: Albert Hernàndez


Avui, 15 de gener, es compleixen 3 mesos des de que el sabadellenc i president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC i diputat electe de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, van ingressar a la presó de Soto del Real, acusats del delicte de sedició. Coincidint amb aquesta data, unes 3.000 de persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça Doctor Robert de Sabadell per exigir-ne l'alliberament.

Poc abans de les 20 hores, el cèntric emplaçament ha aplegat grups de persones repartits per la plaça i ja a l'hora ha començat a prendre forma, sobretot amb les columnes de manifestants venint del centre, Can Puiggener, la Creu Alta, el nord i el sud de la ciutat, amb les mobilitzacions convocades per diferents entitats i partits polítics. 

La mobilització s'ha fet sota el lema “Som gent de pau: llibertat”, amb la qual es considera que els Jordis estan “injustament empresonats”. “Els volem a casa i no ens quedarem quiets”, sentencien. Precisament, "llibertat" ha estat el clam que ha sonat a l'unison en un acte que ha tingut també record pels polítics de Brussel·les, així com el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn. S'ha denunciat "la manca de democràcia" que hi ha a l'Estat.

Entre tantes proclames i record, la plaça Doctor Robert ha emmudit i els llums dels mòbils han deixat una espectacular emprenta. Durant 3 minuts s'ha fet silenci. Les notes d'El Cant dels Ocells, interpretat per un membre de Músics per la Llibertat de Sabadell, ha trencat el silenci de la plaça, però han mantingut l'ambient reivindicatiu.
 

El membre de Músics per la Llibertat intepretant Foto: Albert Hernàndez

 

L'encara presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assistit a l'acte Foto: Albert Hernàndez

 

Han desplegat una gran pancarta sobre l'escenari demanant la llibertat dels presos polítics Foto: Albert Hernàndez


A més, s'han llegit dues cartes, una de Cuixart dirigida a Empar Moliner i l'altra de la filla de Sànchez, en la que ha recordat "la merda" de Nadal que ha passat i que espera que l'any que "sigui diferent". Tot plegat, s'ha tancat amb la plaça Doctor Robert entonant Els Segadors.

L'ANC, per la seva banda, també ha convocat una concentració per demà, 17 de gener, a l'exterior de la cambra catalana amb el lema "Recuperem el Parlament" amb l'objectiu de "seguir el primer ple de la majoria republicana".