​Segona victòria del Sabadell RC a Primera Catalana

Van derrotar als Spartans de Granollers per 37-31 en un partit disputat a La Roureda.

Oriol Ferran
17 de gener del 2018
Dues victòries en dos partits del sènior masculí del Sabadell RC a la Primera Divisió Catalana de Rugbi. Aquest cap de setmana els nois de Fran Gonzalez van derrotar als Spartans de Granollers per 37-31 en un partit disputat a La Roureda. Amb aquesta victòria el Sabadell RC és segon a la classificació a només un punt del liderat.

Tot i que els Spartans eren un equip als que el Sabadell mai havia pogut derrotar, els arlequinats sabien que partien amb possibilitats, i el partit va començar de la millor manera possible, ja que 10 segons després del xiulet inicial van aconseguir la primera marca. Un desajust defensiu dels del Vallès Oriental va permetre a Arnau Obiols recollir la bola i aconseguir el primer assaig pels locals, que Joel Boliart es va encarregar de transformar.

Els de Fran Gonzalez van tenir el domini de la pilota durant pràcticament tota la primera part, i això els va servir per anotar les quatre marques. Francesc Farràs, Bernat Sust i Joel Boliart van ser els encarregats de plantar la pilota a la zona de marca rival. Joel Boliart es va encarregar de transformar els xuts addicionals de tots els assajos. Tot i així, els visitants van poder aconseguir dos marques durant la primera part, que els va permetre mantenir-se dins el partit. Al descans, al marcador es reflectia un clar 31-19 pels locals.

A la segona part els visitants van sortir a remuntar el partit i els van imposar un joc molt més físic i dur al que els arlequinats no van saber respondre. En només quinze minuts els de Granollers van poder empatar el partit amb dues marques pràcticament consecutives. A partir d’aquell moment els de Sabadell van haver de treballar fort en defensa per no perdre el partit. Dos cops de càstig gairebé consecutius transformats per Joel Boliart va fer que els de Sabadell tornessin a posar-se per davant al marcador, però amb només sis punts d’avantatge.

Els últims quinze minuts de partit van ser amb els de Granollers intentant aconseguir l’assaig que els donés la victòria, mentre que els locals van defensar amb ungles i dents la renta aconseguida. Al final, la defensa sabadellenca es va imposar a l’atac dels Spartans i els quatre punts es van quedar a La Roureda. Els de Granollers no van marxar amb les mans buides ja que van aconseguir el bonus defensiu per perdre de menys de 7 punts.

Fran González, tècnic del Sabadell RC, lamentava al final del partit que l’equip no sigui capaç de tancar els partits quan està per davant i que acabi patint per endur-se la victòria. Tot i això, l’entrenador arlequinat es mostrava satisfet per guanyar els dos primers partits a Primera Catalana i assegurava que “és important guanyar sense jugar del tot bé, això vol dir que encara hem de millorar moltes coses”.

Amb aquesta segona victòria a la Primera Divisió Catalana, el Sabadell RC es col·loca en segona posició a la lliga a només un punt del primer classificat, el Mataró RC. El pròxim partit dels vallesans serà el pròxim dissabte dia 20 de gener a La Foixarda de Barcelona contra el filial del BUC. Els barcelonins es troben a la part baixa de la classificació després d’haver perdut els dos primers partits que han disputat aquesta segona volta.