Passada amb fred i vent

La temperatura caurà a partir del migdia

Redacció
16 de gener del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres el cel serè o poc ennuvolat, tot i que fins a mig matí hi haurà intervals de núvols baixos al nord de la depressió Central, a l'Altiplà Central i al sector del Port. A partir de mitja tarda augmentarà la nuvolositat al nord del litoral i el prelitoral central i el sud de la Costa Brava, on tendirà a quedar entre mig i molt ennuvolat. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà cobert o molt ennuvolat durant tot el dia.

La temperatura mínima pujarà lleugerament. Es mourà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, entre 0 i 5 ºC al Prepirineu, al nord de la depressió Central i al prelitoral nord, entre 4 i 9 ºC a la resta de la depressió Central i al litoral nord, i entre 7 i 12 ºC a la resta del país. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa o similar en alguns punts del litoral. Oscil·larà entre 7 i 12 ºC al Pirineu, entre 9 i 14 ºC al Prepirineu i al nord de la depressió Central, i entre 12 i 17 ºC a la resta del territori.

Bufarà vent de component oest entre fluix i moderat, amb cops forts, sobretot fins a mitja tarda. També fins llavors hi haurà alguns cops molt forts a cotes altes del Pirineu, del Prepirineu i a punts del litoral i prelitoral sud, que fins al matí també podran afectar el litoral i prelitoral central i ponent. A banda, al nord de l'Empordà bufarà tramuntana moderada amb cops forts, i alguns de molt forts a l'extrem nord. A partir de migdia hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable al sud de la Costa Brava, al nord del litoral i prelitoral central i a punts del nord de la depressió Central.