Podem expulsa els regidors de Sabadell Ramon Vidal i Elena Hinojo

La formació procedeix després que s’utilitzés el nom del partit en campanya sense autorització i contra tot advertiment | Han fet fora un total de 6 membres de la candidatura d’Unitat pel Canvi

Redacció
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:03h
Elena Hinojo votant en l'elecció de l'alcalde
Elena Hinojo votant en l'elecció de l'alcalde | Juanma Peláez

Elena Hinojo votant en l'elecció de l'alcalde. Foto: Juanma Peláez

 
Unitat pel Canvi s’endú una garrotada en la seva primera setmana com a grup municipal. El Comitè de Garanties Democràtiques de Podem Catalunya ha decidit expulsar els dos regidors electes Ramon Vidal i Elena Hinojo i quatre membres més de la formació a Sabadell per haver utilitzat el nom de la formació sense permís en la candidatura. Els altres quatre membres del Consell Ciutadà que es sumen a l’expulsió són Ernest Payà, Sara Ortega, Marta Campoy i Esther Lopera.
 
La formació ja va advertir en reiterades ocasions que no podien utilitzar el concepte “gent de Podem” en la candidatura d’Unitat pel Canvi, després que la formació no havia donat el vistiplau a crear un procés de confluència a Sabadell, com si que ha passat en altres localitats de Catalunya, i sense seguir els paràmetres acordats en l’assemblea ciutadana local. L’expulsió té un especial pes, donat que Ramon Vidal era fins ara el secretari general de Podem a Sabadell, i ara caldrà elegir-ne un de nou.
 
Unitat pel Canvi no ha volgut fer declaracions per valorar aquesta decisió de Podem, i per tant no ha revelat si l’expulsió de Vidal i Hinojo tindrà conseqüències en la composició del grup municipal.