El TC suspèn la comissió del Govern per investigar la violència de l'1-O

El tribunal admet a tràmit el recurs de l'executiu espanyol contra la iniciativa, que es va posar en marxa l'endemà del referèndum en una reunió extraordinària de l'executiu català

Moment de l'acció policial al Nostra Llar de Sabadell
Moment de l'acció policial al Nostra Llar de Sabadell | NacióSabadell / Cedida
16 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:08h
El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dimarts el recurs del govern espanyol contra la creació d'una comissió sobre la violació de drets fonamentals creada per la Generalitat en la reunió extraordinària del consell executiu del dos d'octubre de l'any passat, un dia després de la violència policia exercida per l'Estat.

D'aquesta manera, la comissió queda suspesa, perquè qualsevol recurs interposat per la Moncloa que sigui admès a tràmit pel TC implica l'aturada immediata de la iniciativa. En aquest cas, a banda, la notificació del Constitucional deixa clar que qui ha de presentar al·legacions no és el Govern, sinó el consell de ministres, que és qui està exercint les competències de la Generalitat en virtut de l'article 155 de la Constitució.

Un miler de ferits

La violència policial de l'1-O va causar un miler de ferits arreu de Catalunya, amb especial èmfasi a Barcelona -als instituts Jaume Balmes i Ramon Llull, per exemple- i en aquelles ciutats en les quals havien de participar dirigents polítics, com ara Sabadell -Carme Forcadell- o Sant Carles de la Ràpita -Lluís Salvadó-.

La repressió de la jornada del referèndum ha tornat a primera plana aquesta última setmana arran de l'emissió del documental de l'1-O a TV3, produït per Mediapro, i per la posada en marxa de la memòria audiovisual de la violència policial.
 

càrregues policials a Girona Foto: Carles Palacio