«Merlí» s'acomiada amb rècord d'audiència en un convuls final

Aquest dilluns al vespre es va emetre el darrer capítol de la sèrie de més èxit dels darrers anys a la televisió catalana

Els protagonistes de «Merlí», a la gala final al TNC
Els protagonistes de «Merlí», a la gala final al TNC | Adolescents.cat
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:10h
Han estat tres temporades d'èxit, d'audiència fidel, d'aprenentatges, d'emocions i de moltes sorpreses. I aquest dilluns va ser l'hora de dir adeu a Merlí, una sèrie de TV3 que ha trencat esquemes i que ha demostrat que la ficció televisiva en català pot arribar a tot arreu, i a un públic massiu i transversal. Així ho demostren les audiències que va acumular el darrer episodi del serial, que va acumular un 22,2% de share, el que significa que unes 620.000 persones van visionar el capítol de comiat, superant els 599.000 que va obtenir al final de la segona temporada.

Aquesta xifra ha superat totes les xifres que havia aconseguit la sèrie durant aquesta tercera temporada. Concretament, la mitjana, sense comptar l'últim capítol, era d'uns 502.000 espectadors, amb una quota de 17,1%. El més vist va ser l'episodi Hegel, emès el 4 de desembre, amb 598.000 espectadors i un 19,5% de quota. L'índex qualitatiu dona a la sèrie un 8,4 de nota mitjana en totes les temporades, amb un 84,6% d'espectadors que consideren que Merlí és una producció de "molta qualitat" i un 91,7% que consideren que és una sèrie "original i diferent".