El carrer Sant Pere, al centre de Sabadell, quedarà tallat al trànsit aquest mateix any

L'objectiu és pacificar el trànsit al centre de la ciutat

Simulació de com quedarà el carrer Sant Pere de Sabadell
Simulació de com quedarà el carrer Sant Pere de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat el 17 de gener a les 14:31h
L'Ajuntament de Sabadell tallarà l'accés de vehicles al carrer Sant Pere, al centre de la ciutat, aquest mateix any. Així ho ha informat el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, en la roda de premsa de pressupostos vinculats a l'Àrea de Cohesió Territorial.

La pacificació respon a una ampliació de la zona natural de prioritat per a vianants al centre de la capital vallesana, després de treballar en un projecte amb els diferents agents implicats, com l'Oficina del Centre, alguns comerciants i veïns. "Tenim una resposta per a un espau de fums per a passar a ser un espai de gaudi tant per als equipaments culturals que hi trobem, com el Museu del Gas o el Teatre Principal, com per a les activitats econòmiques que s'hi puguin fer", ha explicat Fernàndez.

El tall es farà aquest mateix any, no sense que abans s'hagi dut a terme la senyalització dels punts d'aparcament i accessos a la zona centre i que les obres de l'estació de Sabadell Centre de Rodalies hagin acabat, obres previstes de finalització per al mes de març.

Així, la primera intervenció que es durà a terme serà per canviar els usos i cedir la prioritat als vianants. Això permetrà l'accés als usuaris dels guals, a l'hora que facilitarà que hi creuin els vehicles que provinguin, a través del carrer Sol, de l'aparcament soterrat de la plaça Doctor Robert. 

Posteriorment, es procedirà a l'inici d'execució d'obres per reconvertir aquest carrer, des de la plaça del Gas fins la Rambla. "facilitarem l'accés als veïns que hagin d'arribar a una part del centre, com ara els que vinguin per carretera de Molins i Horta Novella i vulguin accedir a Sant Pau o Sol, que tindran itineraris marcats per accedir-hi, però els que vulguin creuar a l'altra banda de la Rambla, l'opció serà passar per un altre cantó", ha avançat Fernàndez. 

L'acció a Sant Pere obrirà el meló d'actuacions per canviar els usos als carrers del centre, on es vol prioritzar el pas del transport públic i els vianants.