Entesa per Sabadell lamenta que no es jutgin els responsables polítics del cas Bemba

Acusa l'exalcalde Bustos com a encarregat de dirigir l'operatiu policial

Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:43h
Aquest dijous se celebra el judici conegut amb el nom de cas Bemba als Jutjats de Sabadell. Una onzena de persones estan acusades d’atemptat contra l’autoritat, resistència a l’autoritat, danys i desordres públics. Entesa per Sabadell ha lamentat que aquest grup de gent afronten penes de fins a dos i mig de presó, però no es jutgin els responsables polítics.
 
En aquest sentit, ha apuntat a l’encarregat de dirigir l’operatiu “utilitzant la Policia Municipal, que va estrenar la Unitat de Reforç Policial (URP)”, el que era alcalde el 2003, Manuel Bustos, i els regidors, Paco Bustos i Josep Ayuso -actual portaveu socialista i regidor al ple-.
 
La coalició política, que aleshores tenia representació al plenari, ha recordat que va “exigir transparència i responsabilitats”, però no van donar “cap explicació coherent, sinó que es va dedicar a tergiversar els fets i amagar la seva responsabilitat, posant en evidència el seu dèficit democràtic”. 

Entesa ha estat una de les diverses veus que ha animat a participar de la concentració que s'ha convocat, a partir de les 8.30 hores, a les portes de les dependències judicials com a mostra de suport per als acusats.