VÍDEO La cançó que Lady Gaga ha dedicat a les víctimes de l'atemptat de Barcelona

La cantant roba el cor a 15.600 fans amb un afectuós concert al Sant Jordi

Lady Gaga, a Barcelona
Lady Gaga, a Barcelona | Europa Press
Redacció
15 de gener del 2018

La cantant nord-americana Lady Gaga ha aconseguit que 15.600 dels seus fans s'hagin rendit als seus peus la nit d'aquest diumenge al Palau Sant Jordi de Barcelona en l'obertura de la seva gira europea "Joanne World Tour", a força de temes nous i hits de sempre, un concert que repetirà dimarts i que ha estat marcat pels constants canvis de vestuari i el molt afecte cap al públic barceloní, al que ha reiterat: "Barcelona t'estimo".  La cantant ha dedicat la cançó The Edge of Glory a les víctimes de l'atemptat terrorista de l'agost.

Lady Gaga ha reprès a Barcelona la gira europea que va cancel·lar fa uns mesos per problemes de salut.

A deu minuts de la sortida de la diva, els assistents -de tall molt transversal- han xiulat expectantes cap a una enorme pantalla de compte enrere; l'artista, Stefani Joanne Angelina Germanotta, ha emergit de l'escenari sobre una plataforma entonant Diamond Heart per al delit del seu públic pres de les càmeres mòbils, i ha prosseguit després amb A-Yo, tots dos temes del seu últim disc.

Després d'interaccionar breument amb els fans, als quals ha demanat que la tractessin pel seu segon nom, Joanne, ha dit: "T'estimo Barcelona", i ha agraït la fidelitat del públic durant molts anys, a canvi, Gaga ha decidit regalar als seus seguidors un sonat Poker Face, regirant per complet les entranyes del Sant Jordi.

Per mantenir l'ambient, la cantant s'ha desfet la cua arrencant Perfect Illusion, que ha motivat un salt unànime a la pista, abans de la seva desaparició -per enfonsament de la plataforma on ballava- en l'escenari.

"Els reptes donen valentia"

Un ràpid canvi de vestuari mentre el públic assaboria un vídeo amb una destructiva Gaga al volant, ha donat pas al desplegament de John Wayne, amb ràfegues de foc incloses; després Gaga ha clamat davant del públic que "és la merda la que et fa fort de debò, i són els reptes els que et donen valentia", com a estimulant introducció al seu tema Scheisse.

La nord-americana ha fet embogir després el seu públic amb l'arxisonat Alejandro, pel qual ha demanat les mans amunt i ha comptat amb un sensual cos de ball; al qual ha abandonat per a un nou canvi de vestuari, tornant amb lluentons platejats i un potent Just Dance puntejat amb focs artificials deslligant balls a tot el recinte.

Amb LoveGame ha donat pas a una intensa ovació, després de la qual s'ha quedat en cosset i botes; i per introduir la reeixida Telephone ha explicat que abans dels concerts a la seva cabina pot sentir el públic evocant el seu nom i a les trucades que rep els diu: "No em distreguis, allà fora tinc 16.000 persones esperant"; amb això un escenari de cubs desencaixats s'ha convertit en una discotequera pista de ball.

Després de tornar a canviar d'abillament -un elegant vestit negre-, la també dissenyadora novaiorquesa ha desfilat per una sobtada passarel·la estesa sobre el públic entre escenaris per fer als seus fans un generós Applause per rebre un altre a canvi.

"Igualtat"

Després, Gaga ha preguntat al públic quants pertanyen a la comunitat LGBTI, obtenint molts aplaudiments, i després, quants no pertanyen a aquesta comunitat, obtenint-ne d'altres: "La raó per la qual ho pregunto és perquè no importa. No importa la raça, la religió o el naixement. Us volem igualment", ha dit evocant que tots els assistents al concert es troben en favor de la igualtat.

Ha apel·lat a sentir compassió -paraula que ha dit en castellà- per tots aquells que no creuen en la igualtat, i ha citat l'organització creada per la seva mare, present en el concert, que té com a objectiu un món millor, introduint així la cançó Come to Mama.

En piano acústic -i amb els mòbils il·luminant-, la cantant ha dedicat la cançó The Edge of Glory a Barcelona i a les víctimes de l'atemptat terrorista de l'agost: "M'agradaria donar-vos el condol per les vostres pèrdues, el meu cor està obert, i jo i els meus ballarins us volem molt i no podíem esperar a portar-vos tanta alegria com ens fos possible", ha dit Gaga, que encara que viu lluny, ha assegurat sentir un veritable dolor per aquella tragèdia.

Born This Way ha trencat la malenconia del moment, quedant després interromput per un nou canvi de vestuari -en atrevit vermell- i una gòtica Bloody Mary, després de la qual ha explicat que Joanne és un disc molt diferent a ella però que ha aconseguit la nominació a dues grammys, donant pas així a Dancin in Circles.

L'èpica cançó Paparazzi ha mantingut a l'artista amagada sobre una passarel·la volant sobre els caps dels fans, quan Gaga ha aparegut repetint el seu condol per la "tragèdia" de Barcelona, cap a la qual ha confessat de nou el seu amor, abans d'interpretar Angel Down.
 

Lady Gaga, a Barcelona. Foto: Europa Press


La cantant ha anat tancant files amb Joanne, sobre la qual ha preguntat al públic qui sap veritablement qui és Joanne: el seu nom mitjà i també la seva tieta paterna, que va morir en 1974 de lupus, per la qual s'ha sentit "custodiada com un àngel".

Una arrencada sobtada del públic l'ha encastellat al crit de Mother Monster, al que ella ha respost en castellà taral·lejant: "Petits monstres", i ha aprofitat per dedicar als fans una melòdica Intermission, abans d'un últim canvi de vestuari en engalanat blanc.

Però Lady Gaga no podia acomiadar-se sense el seu clàssic Bad Romance, amb el qual ha sorprès uns fans relaxats, que han sortit sobtadament de l'ensomni, -malgrat lleugeres desentonaciones-; després, ha llegit missatges llançats pels seus fans en boles de paper i s'ha fet un selfie amb alguns.

The Cure ha estat la seva última aposta sobre l'escenari, encara que les ovacions d'un públic confiat del retorn de la diva han tingut com resultat la concessió final de Million Reasons, que els fans han encaixat amb alegria i pena d'haver d'esperar fins a la seva propera gira, encara que l'artista actuarà aquest dimarts amb 14.500 entrades venudes i algunes localitats disponibles.