El carril bici de la Ronda Ponent incorpora una parada d'autocars per a l'escola Nostra Llar

L'Ajuntament s'acull a les peticions del centre per garantir la seguretat de l'alumnat

El carril bici de la Ronda Ponent de Sabadell
El carril bici de la Ronda Ponent de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
15 de gener del 2018
La Ronda Ponent de Sabadell segueix amb la seva metamorfosi particular. La instal·lació del carril bici no ha agradat a molts ciutadans, tampoc a molts usuaris de la bicicleta, que consideren que la plataforma d'accés al bus urbà suposa una rampa massa pronunciada i que suposa un perill per als ciclistes. Ara, l'Ajuntament dona resposta a la demanda de la comunitat educativa de l'escola Nostra Llar i adapta un espai, ara ocupat pel carril bici, perquè els autocars escolars s'hi puguin aturar.

Fins el curs passat, els alumnes que anaven d'excursió o de colònies pujaven i baixaven dels autocars a la Ronda Ponent, just a la confluència amb el carrer Calderón, on es troba el centre educatiu. La instal·lació del carril bici, però, va suposar un trasbals que va obligar a buscar un nou espai on fer-ho.

La resposta de l'Ajuntament va ser traslladar el punt a la carretera de Terrassa, just davant de la benzinera, un fet que suposava que els menuts havien de creuar la Ronda Ponent i diversos carrers, amb el risc que implicava en tractar-se, en alguns casos, de nens de fins a 3 anys. Davant les queixes de la comunitat educativa del centre, es va situar com a provisional un possible punt a la plaça Vallès, i que també utilitzen els alumnes de La Trama i de l'escola bressol Cau Catau.

Ara, i després d'estudiar-ho, les gestions fetes amb els departaments de Mobilitat i Educació de l'Ajuntament, i amb la col·laboració de la Policia Municipal, l'escola torna a disposar d'un espai proper per parar els autocars els dies de sortida. Concretament, s'ha habilitat un tram del carril bici de la Ronda de Ponent, cantonada amb el carrer Calderón, perquè els autocars puguin venir a buscar i portar els alumnes els dies de sortides escolars.

Així es dona resposta a demanda de l'escola, fet pel qual, quan els autocars s'hi aturin, caldrà que els ciclistes optin pel carril bici de l'altre cantó de la Ronda o bé, com fan alguns que encara no s'han habituat, fer el tram afectat per la vorera.
 

Tram modificat a la Ronda Ponent. Foto: Escola Nostra Llar