Pintada reivindicativa a Sant Cugat contra «la injustícia espanyola»

L'acció ha generat les protestes de Ciutadans i PP reclamant multes per un "acte incívic" | El grafit coincideix amb l'atac que ha patit el conjunt escultòric la Rosa dels Vents, que també ha generat acusacions contra l'actitud municipal

La pintada feta pel CDR Sant Cugat als voltants del Monestir
La pintada feta pel CDR Sant Cugat als voltants del Monestir | @CDRepublica
Redacció
15 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:54h
El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat ha dut a terme una nova acció reivindicativa a la via pública per denunciar "la injustícia espanyola". Aquest diumenge ha elaborat una gran pintada, als voltants del Monestir, demanant la llibertat dels presos polítics, acompanyat d'un gran llaç groc.  

La plataforma ha piulat, un cop acabada l'obra, "ni un pas enrere amb la injustícia espanyola!". Durant l'elaboració de la pintada, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local s'han personat a la zona per, suposadament, una trucada d'un particular. El CDR ha assegurat que comptaven amb el permís del propietari.Atac a la Rosa dels Vents de Can Mates

Curiosament, aquest acte ha coincidit amb les pintades que han aparegut al conjunt escultòric la Rosa dels Vents, ubicat al turó de Can Mates. Es tracta d'una creació de l'artista local Pep Codó i que es va inaugurar el passat mes de maig, coincidint amb els deu anys d'aquest paratge del municipi.

L'Ajuntament ha denunciat aquest fet, lamentant-ho "profundament" i qualificant-ho "d’inadmissible". El PP ha aprofitat l'atac per arremetre contra el govern que encapçala Mercè Conesa, "esperem la mateixa rotunditat" amb la gran pintada demanant la llibertat dels presos polítics, que ha definit de "vandalisme ideològic". 
  Els populars han assegurat que "el vandalisme es combat, dona igual el seu color". També Ciutadans ha reclamat que s'apliqui la sanció corresponent per "incomplir l'ordenança municipal de civisme".