Condemnats a presó per estafar 28 comunitats de veïns de Torre-romeu

Són el responsable i l'administradora de l'empresa "La Gestora" que s'encarregava de l'administració dels edificis

Redacció
13 de gener del 2018
Actualitzat el 15 de gener a les 9:22h
Un jutjat de Sabadell ha condemnat l'administradora i el responsable de l’empresa La Gestora, que s’encarregava de l’administració de les comunitats de la major part dels edificis dels carrers de Sau i de Can Roqueta, al barri de Torre-romeu, a dos anys i sis mesos de presó respectivament per estafar a 28 comunitats de veïns. 

En el cas de l'administradora se li ha imposat aquesta pena per un delicte continuat d'apropiació indeguda, ha tingut com atenuant la confessió i l'endarreriment del jutjat en la tramitació del cas. Pel que fa al responsable, se l'ha acusat de cometre un delicte d'apropiació indeguda. 

Els fets es remunten el febrer de 2011, quan ambdues persones es van apropiar d'uns 300.000 euros que corresponien a fons ordinaris i extraordinaris de les comunitats. L'Ajuntament es va personar com acusació popular i va assessorar en el cas, així com recomanar als afectats que fessin ús de les pòlisses d'assegurança contractades. 

Amb la resolució que el jutge ha emès es permetrà recuperar part de les quantitats i que seran abonades per les companyies asseguradores. Així, AXA i ARCH INSURANCE estan obligades a indemnitzar les comunitats afectades a pagar 140.704,71 euros. I. M. haurà de pagar 8.750 euros, i R. P. 1.850 euros.