pressupostos 2018

​Sabadell encara el 2018 com un any de transformació profunda en espais clau de la ciutat

L’Ajuntament compta amb un pressupost de 204 milions d’euros de pressupost inicial per aquest any per remodelar diversos àmbits de la ciutat | Els parcs, els barris i la reducció de les emissions contaminants, en el punt de mira

per Redacció, 12 de gener de 2018 a les 13:44 |
Maties Serracant, aquest divendres en la presentació del pressupost | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell encara aquest 2018 amb l’objectiu de dur a terme una transformació profunda de la ciutat en diversos espais de la ciutat. Així ho ha anunciat l’alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell), en la roda de premsa de presentació dels pressupostos per a l’any que tot just arrenquem, on hi destaca un increment de la partida d’un 18% respecte el 2015, arribant als 204 milions d’euros. Serracant ha assegurat que en els darrers dos anys s’ha treballat per definir un projecte de ciutat que és inexistent, atribuint la deixadesa de l’anterior executiu (PSC) en la planificació de futur a mitjà termini.

“Tot i la Llei Montoro, seguirem sent expansius”, ha assegurat Serracant, que destaca l’increment en recursos humans, arribant a la contractació de 64 persones i assolint la xifra de 1.500 empleats municipals al 2019, 100 més que al 2015. Això es notarà en l’àmbit de l’emergència social, però també en el de la Policia Municipal, on se seguirà centrant els esforços en el desplegament de la policia de proximitat.


De la mateixa manera, l’objectiu passa per invertir en la millora d’espais públics i en projectes importants com ho poden ser el Parc del Nord, el Parc de les Aigües, que es remodelarà, però també en la reducció de la despesa en la factura energètica i els seus efectes en el medi ambient.

“En aquesta línia, aquest any rehabilitarem un edifici que tenia uns pèrdues energètiques per convertir-lo en un que que quasi no emet emissions d’efecte climàtic, des d’una primera actuació pensant en els tancaments fins els mecanismes per climatitzar i escalfar l’aigua”, ha assenyalat Serracant. L’edifici es troba al barri de Gràcia, molt a prop de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Per aquest motiu, i en relació a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), es compta amb un pressupost de 9,5 milions d’euros cofinançats per la Comissió Europea (CE), i que es destinaran a inversions alineades amb objectius precisament vinculats en matèria de sostenibilitat. “Perseguim la promoció de l’activitat econòmica a la ciutat i la cohesió social, íntimament lligats als projectes de ciutat que té el govern”, ha explicat Serracant.

L’alcalde ha destacat que aquests anys de mandat s’ha hagut de treballar intensament per definir un projecte per a la ciutat, donat que l’anterior executiu del PSC no n’havia dibuixat cap. Retreu, així, les crítiques que des de diversos partits de l’oposició s’han adreçat a l’executiu local per una suposada falta d’acció a la ciutat.


“Actuacions que anàvem preveient des de finals de 2016, ara veuran la llum, i algunes acabaran el 2018, un any de transformació profunda en espais clau de la ciutat”, ha apuntat Serracant.

En aquest llistat hi figuren zones com el Vapor Cusidó, reivindicat com una plaça nova al cor del barri de la Creu Alta, però també les remodelacions als parcs del Nord i de les Aigües. Quedarà pendent la remodelació integral del centre, que s’ha de sotmetre a una reforma per ampliar l’àrea dedicada als vianants en detriment del cotxe, així com la finalització dels canvis en matèria de trànsit a la corona dels districtes 1 i 2.

 

Arxivat a:
Economia, pressupostos
Participació