Detingut Oriol Corral, un dels encausats per l'ocupació de la UAB

Els Mossos han procedit a la detenció al seu domicili, segons ha explicat l'acusat en un tuit

El col·lectiu atenent la premsa a les portes del rectorat de la UAB
El col·lectiu atenent la premsa a les portes del rectorat de la UAB | Albert Hernàndez
Redacció
12 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:04h
 
Oriol Corral, exregidor de Santa Coloma i membre de la plataforma “Som 27  i mes” ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra aquest matí, segons ha dit ell mateix en un tuit. La detenció s'ha portat a terme al domicili de l'implicat.
  El col·lectiu "Som 27 i més", que aplega els acusats d’ocupar el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'abril de 2013, aquest dimarts va escenificar el seu malestar davant “les irregularitats” del seu procés judicial amb un acte públic de denúncia davant el rectorat de la universitat. Els encausats, entre els quals el detingut el passat diumenge i tres més que estan en crida i cerca, es van agrupar a les portes per reclamar que el seu cas se solucioni per la via política.
 
Una de les encausades, Laura Gener, va enumerar una sèrie “d’irregularitats” com ara “no sabíem de què se’ns acusava, que hi ha persones en crida i cerca sense notificació...”. Per això,va continuar, “com no tenim garanties judicials, deixem de col·laborar. Això és un judici polític i s’ha de solucionar per aquesta via”.
 
També va reclamar que la UAB retirés la responsabilitat civil, fent vàlid l’acord del claustre de setembre de 2016 que va demanar l’absolució. Apuntant directament a la intervenció de la rectora, Margarida Arboix. Si l'equip de govern universitari ho fa “deixaria en entredit”, l’acusació de Fiscalia,va dir un altre dels acusats, Oriol Corral, ara detingut. Tot i que ha reconegut això està en mans d’aquest òrgan, que ha actuat “en una espiral de repressió no només amb nosaltres, arreu del territori”.
 
Des de la UAB han qualificat de “desorbitat" que s'exigeixin penes i que es limita a un tema de responsabilitat civil. Fiscalia demana d’11 a 14 anys de presó, 9.500 euros de multa per persona i 14.000 de responsabilitat civil. La universitat ha recordat que es va retirar de l’acusació el juliol de 2016.
 
Per tal de difondre la seva reivindicació el col·lectiu es repartirà pel país. Aquest dimecres va celebrar diverses concentracions a Reus, Santa Coloma de Gramenet i Granollers, les localitats d’origen dels tres que actualment estan en crida i cerca.