L’AMPA de l’Enric Cassassas i un particular, guanyadors dels concurs d’idees innovadores per al desenvolupament urbà

Es tracten d'idees tecnològiques enfocades a l'ensenyament i l'energia

Els premiats i participants al concurs d'idees
Els premiats i participants al concurs d'idees | Ajuntament de Sabadell
Redacció
12 de gener del 2018
El concurs d’idees innovadores per al desenvolupament urbà, anomenat #Coinnovem Sabadell, ha escollit els dos projectes, amb 2.000 euros premi cadascú. Es tracten dels Videojocs als serious games a l’aula de l’AMPA l’Escola Enric Cassassas i Contadores virtuales con tecnologia Blockchain de Juan Carlos Rubio Ferrer.
 
La primera proposta del centre escolar consisteix en aplicar videojocs com a recurs educatiu per promoure la resolució de problemes matemàtics, el pensament crític, analític i especial dels alumnes. Està dirigit als alumnes, dins l’horari lectiu, i a la família, fora del mateix.
 
L’altre idea proposa utilitzar comptadors energètics virtuals amb tecnologia blockchain -permet una automatització de les transaccions entre els habitatges i les empreses de submnistrament energètic- en blocs d’edificis amb comptador únic per cada comunitat de veïns.
 
Els dos projectes guanyadors van ser escollits entre un total de 24 candidats, 13 dels quals encara no podien tenir una traducció a un entorn real, mentre que les 11 restants ja es podien transposar en productes, processos o metodologies.
 
En concret, els tres finalistes que van competir pel premi van ser una solució tecnològica que avisa d’un robatori de bicicletes, gràcies a sensors i equips GPS instal·lats al vehicle de dues rodes i als punts d’ancoratge, que es comuniquen amb una aplicació.
 
També la utilització de drons en situacions d’emergència i a la creació d’una xarxa de transmissió d’objectes i coneixements entre famílies. Dirigit a pares i mares novells i que els donants d’aquest projecte siguin veterans.