Cecot referma el seu compromís en la unió dels Vallesos

El president de la patronal catalana demana "diàleg" i "política des de la política" als mandataris

El president de Cecot, Antoni Abad, parlant sobre els objectius del 2018
El president de Cecot, Antoni Abad, parlant sobre els objectius del 2018 | ACN / Norma Vidal
11 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:42h
El president de Cecot, Antoni Abad, ha reafirmat la posició per a la unió dels Vallesos. Mitjançant l'entitat FEM Vallès com l'òrgan per aconseguir aquest consens i presumint com una zona d'alta manufactura del país. 

Així ho ha dit en la trobada anual amb els mitjans, que també ha servit per demanar "diàleg" als dirigents polítics i que es faci "política des de la política". Ha apuntat que "un país no dialoga des de la Transició" comporta conseqüències negatives i ha sumat un altre factor necessari que ha definit com a virtut: "la bondat".
 
Ha criticat que un dels dos relats que s'han instal·lat sobre Catalunya, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils i de l'1-O, "aporten negativisme i sembla que s'alegren d'això" i ha assenyalat que s'hauria remar en el millor dels sentits, per seguir creant oportunitats i apostant per la innovació, entre una llarga llista de millores.
 
Abad ha reclamat "més suport de les administracions" perquè hi hagi més internacionalització i innovació, rememorant les bones xifres obtingudes el 2017 a Catalunya i Espanya. En aquest sentit, ha suggerit una aposta per la formació dual, ja que falten especialistes, "haurem après molt poc d'aquesta llarga crisi econòmica, perquè falten experts en diversos camps", encara que també ha apuntat que es necessiten moltes reformes.
 
L'accent en pertànyer a Europa 

 
El mandatari de l'organisme empresarial ha remarcat la importància d'Europa, "ens convenen uns Estats Units d'Europa, més tresor únic, eurobons i que ens creguem que som una gran realitat". Tot i que també ha carregat contra la Unió Europea per la política de refugiats.
 
Un altre dels "debats" per a aquest 2018 són les pensions i ha dit que els agents socials s'haurien d'implicar per fer un plantejament nou, agafant com a referència altres models existents en països d'Europa.
 
Reempresa
 
Abad ha volgut destacar l'èxit del projecte Reempresa -la iniciativa en què un emprenedor pren el testimoni de la gestió d'una empresa ja existent-, amb més de 500 casos el 2017, tot i que ha matisat que encara no coneix la xifra oficial , i venint d'un 2016 amb 400.