L'Acadèmia de Belles Arts i el Cineclub reconeixen la figura d'Alfons Borrell

Redacció
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:38h
Imatge de l'artista Alfons Borrell.
Imatge de l'artista Alfons Borrell. | Acadèmia de Belles Arts

Imatge de l'artista Alfons Borrell. Foto: Acadèmia de Belles Arts


L’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell juntament amb Cineclub Sabadell, enceten una proposta entorn l’artista sabadellenc Alfons Borrell. El proper juliol Borrell presenta una nova retrospectiva a la Fundació Miró, i aquestes dues entitats han volgut acompanyar-lo a través de diferents activitats. En aquest sentit aquest dimarts l'Acadèmia acollirà una conferència a càrrec d'Oriol Vilapuig, curador de la nova mostra de Borrell, i dijous el cinema Imperial projectarà el documental Reconèixer Borrell

La xerrada que Oriol Vilapuig, oferirà aquesta tarda comptarà també amb els invitats Roser Saus i el mateix Alfons Borrell, tot fent una tertúlia entorn la trajectòria i obra de l’artista, i els últims encàrrecs que la ciutat li ha demanat. La conferència començarà a les 19:00 hores a l’Auditori de l’Acadèmia, amb entrada gratuïta. 

A banda, dijous 18 de juny el Cineclub Sabadell projectarà el documental Reconèixer Borrell al cinema Imperial, dins la seva programació. 

100 obres de Borrell 

A partir del 2 de juliol i fins a finals de setembre, la Fundació Miró presenta la mostra Alfons Borrell. Els treballs i els dies, una revisió d'aquest autor a cura d' Oriol Vilapuig i la pròpia Fundació. Sota aquest títol  es mostren més d’un centenar d’obres que abracen seixanta anys d’intens i constant treball de Borrell, a partir d’una aproximació no cronològica sinó prenent la forma i metodologia d’un assaig, en set àmbits d’estudi que permeten noves lectures i confrontacions i que ens remeten a certes actituds i posicions del seu autor vers l’art com a experiència de vida.