Els núvols acabaran estenent-se per gairebé tot el país

Les temperatures marcaran un registres semblants a la jornada anterior

Redacció
11 de gener del 2018
La nuvolositat guanyarà protagonisme
La nuvolositat guanyarà protagonisme | Montse Ossa

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous de matinada el cel estarà molt ennuvolat, sobretot a la meitat nord on la nuvolositat serà més compacta. A partir d'aleshores a la meitat est estarà molt ennuvolat al matí i entre poc i mig ennuvolat a la tarda. A la meitat oest al matí el cel estarà poc ennuvolat i a la tarda la nuvolositat augmentarà fins a quedar entre mig i molt ennuvolat. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà cobert tot el dia.

Fins a primeres hores del matí s'espera precipitació que escombrarà d'oest a est. La precipitació serà menys probable al terç sud. A partir del vespre s'esperen ruixats febles i dispersos a punts del terç oest. S'acumularan quantitats de precipitació minsa o localment poc abundant. La cota de neu baixarà dels 800 metres als 600 metres durant la matinada, localment més baixa. Independentment, al vessant nord del Pirineu s'esperen precipitacions entre febles i moderades durant tota la jornada amb una cota de neu que voltarà els 800 metres.

La temperatura mínima serà lleugerament o moderadament més alta a la meitat sud i a l'extrem nord-est i lleugerament més alta a la resta. Se situarà entre -3 i 2º C al Pirineu i al Prepirineu, entre -1 i 4º C a la depressió Central i entre 5 i 10º C a la resta del país. La temperatura màxima serà semblant o lleugerament més alta a Ponent i a les terres de l'Ebre i semblant o lleugerament més baixa a la resta. Oscil·larà entre 2 i 7º C al Pirineu, entre els 4 i 9º C al Prepirineu, entre 7 i 12º C a la depressió Central i prelitoral i entre 10 i 15º C a la resta del país.