Sabadell incrementarà la informació i senyalització alternativa per les obres dels FGC

Els dos primers dies dels treballs han provocat el tall definitiu del passeig de Can Feu i un gran col·lapse en hora punta

Obres a Can Feu
Obres a Can Feu | Benja Abad
Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat el 12 de gener a les 14:48h
L’Ajuntament de Sabadell incrementarà la informació als veïns, així com la senyalització d’itineraris alternatius a l'accés a la ciutat pel passeig de Can Feu, via que ha quedat tallada per les obres de soterrament de les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Els treballs han de permetre unir els barris de Can Feu i Gràcia, però per fer-ho cal tallar durant 17 mesos el passeig que suposa una de les vies principals d’entrada i sortida de la ciutat. Aquest fet ha provocat un caos en hora punta que ha deixat atrapats centenars de conductors en els accessos i sortides de la ciutat.

Tot i que l’Ajuntament i FGC han fet una extensa campanya d’informació a través dels mitjans de comunicació locals, centenars de conductors s’han vist afectats pel tall del passeig de Can Feu, fet que ha saturat l’altra via d’accés al centre de Sabadell, la Rambla Ibèria i la Ronda Ponent. El consistori, però, assegura que les complicacions viàries estaven previstes, i que caldrà actuar a mesura que avancin els dies per saber quins són els fluxos que utilitzen els usuaris.

“Reforçarem la comunicació d’itineraris alternatius amb senyalització estàtica i amb comunicació directa als veïns perquè tinguin el màxim coneixement de les vies alternatives que tenen a disposició”, explica el tinent d’alcalde de Territori, Juli Fernàndez. En aquest sentit, assegura que “ja se sabia i era previst” que la Rambla Ibèria i la Ronda Ponent no podrien absorbir el trànsit del passeig de Can Feu, motiu pel qual caldrà treballar poc a poc, a mesura que els conductors també es vagin conscienciant de la nova situació.

Per aquest motiu s’ha posat en marxa, des d’ahir mateix, un dispositiu de la Policia Municipal perquè les cruïlles no quedin col·lapsades, però també s’ha posat a treballar sobre el terreny un equip tècnic de Mobilitat. “Intentarem fer els canvis per minimitzar al màxim una situació tan complicada, com pot ser revisar la semaforització per facilitar la sortida a la plaça del Mil·lenari, i evitar així que les interseccions quedin tallades”, explica Fernàndez.

De la mateixa manera, es preveuen accions complementàries, com ara la informació directa als usuaris, i la instal·lació de senyalització exhaustiva als barris per indicar els itineraris més adequats per a cada zona de la ciutat.
 

Els traçats recomanats per accedir a la ciutat per les obres a Can Feu Foto: Ajuntament de Sabadell