El Vallès Occidental comença a tractar els residus de Girona, Salt i Sarrià de Ter

L'activitat al Centre de Tractament de Residus comarcal incrementa des del 2 de gener amb l'arribada dels nous paquets procedents del Gironès

Interior del CTR del Vallès Occidental
Interior del CTR del Vallès Occidental | Consorci de Residus
Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:57h
El Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental rep des del 2 de gener residus procedents dels municipis de Girona, Salt i Sarrià de Ter i en fa el seu tractament. D’aquesta manera, el CTR-Vallès incrementa la seva activitat i el nombre de tones tractades.

El tractament d’aquests residus és fruit del conveni de col·laboració que han signat a finals de 2017 el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i la societat pública TRARGISA. Segons aquest acord, els municipis de Girona, Salt i Sarrià de Ter  utilitzaran les instal·lacions del CTR-Vallès mentre durin les obres de reforma i optimització de la planta incineradora de Campdorà, previstes per un període de dos anys, fins a 31 de desembre de 2019. No obstant això, la data de finalització podrà anticipar-se en cas de finalització de les obres.

El preu del servei de tractament de la fracció Resta aportada al CTR–Vallès, serà el mateix que paguin els municipis del Vallès Occidental. Això suposarà un increment  de més de 2 milions d’euros en el pressupost del Consorci. Es preveu que l’aportació de Resta al CTR mitjançant aquest conveni sigui de l’entorn de 30.000 tones l’any.

El CTR-Vallès

El Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, CTR-Vallès, és una instal·lació que permet tractar els residus per obtenir materials recuperables i garantir que cap residu arriba al seu destí final sense passar abans per un procés que asseguri el seu màxim aprofitament i la innocuïtat dels fluxos de sortida. Aquest equipament forma part del Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió dels residus municipals de Catalunya, impulsat per l’Agencia de Residus de Catalunya.

Els residus es sotmeten a un tractament mecànic biològic per recuperar els materials reutilitzables (paper, metalls, envasos, etc..) i estabilitzar la matèria orgànica. El bioestabilitzat obtingut es pot utilitzar com a material per restauracions de pedreres, o de dipòsits controlats, entre altres. El rebuig resultant s’embala en bales retractilades amb un percentatge de biodegradabilitat molt petit.