Ciutadans es reivindica com l’alternativa i es marca el salt a l’alcaldia de Sabadell

La formació fa repàs del 2017 i dels reptes del nou any, que fixa de preparació per als comicis municipals | Avança que les millores al Taulí s’endarreriran

La formació municipal amb els dos diputats
La formació municipal amb els dos diputats | Albert Hernàndez
Redacció
09 de gener del 2018
Actualitzat el 14 de gener a les 23:58h
L’alcaldia de Sabadell. Aquest és l’objectiu de Ciutadans de cara a les eleccions de 2019. Així ho ha dit aquest dimarts el diputat Joan Garcia. Després de l’estrena el 2015 amb tres regidors i avalats pels bons resultats a les passades eleccions catalanes. Garcia ha admès que haurà de pactar per aconseguir-ho amb “aquells que entenguin el nostre pla de ciutat. Amb qui té clar que no ho farà serà amb els independentistes.
 
Uns pronòstics que ha fet en la valoració de 2017 del partit, acompanyat de la també diputada Laura Vílchez i els regidors Adrián Hernández, Ramon Garcia i José Luis Fernández, i dels reptes per aquest nou any. Tant Fernández com Hernández han coincidit en el “desastrós” i “caòtic” mandat del quatripartit.
 
En aquest sentit, han carregat contra l’equip municipal pel fet de estar més fora que a la ciutat, com al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Brussel·les i Madrid. A més, han destacat “les disputes internes” que han afectat al govern municipal en la successió de Juli Fernàndez. Tot plegat, s’ha de sumar “el procés”, amb la qual cosa “fins a finals d’octubre no s’han posat a governar”, ha dit Fernández.  
 
Les noves urgències s’endarreriran
 
Ambdós regidors han apuntat problemes en polítiques de mobilitat, d’educació, d’economia i sanitat. En aquest punt, Hernández ha avançat que la inauguració de les noves urgències a l’Hospital Parc Taulí s’endarreriran. “Podrien ser després de les eleccions de 2019”, ha aventurat i ha continuat, “per inaugurar-se el 2019 s’hauria d’haver adjudicat l’obra i no s’ha publicat al BOE”, ha manifestat.
 
Les previsions, fetes pel conseller de Salut Toni Comín, setmanes abans de l’aplicació de l’article 155, eren que l’ampliació del centre sanitari estigués enllestida a principis de 2019, ja s’havien licitat abans d’acabar 2017.