Rufián veu de «sentit comú» que Junqueras sigui president si Puigdemont no pot ser investit

El diputat d’ERC està segur que PDECat, JxCat, ERC i CUP arribaran a un acord per poder formar Govern

Oriol Junqueras, amb Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu.
Oriol Junqueras, amb Gabriel Rufián, en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
08 de gener del 2018
El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha insistit aquest dilluns, en una entrevista a Antena 3, que, si el cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, no acaba podent ser investit president de la Generalitat perquè està a Brussel·les, "per sentit comú" hauria d'assumir el càrrec Oriol Junqueras. No és el primer cop que Rufián llença aquesta idea, que la setmana passada va haver de ser rectificada pel portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, assegurant que no hi havia candidat alternatiu a Puigdemont. Però aquest dilluns el diputat al Congrés ha insistit en aquest pla B.

"Jo he comentat una cosa que és de sentit comú. Si el president no pot ser president, allò lògic, el que indica el sentit comú, és que ho sigui el vicepresident", ha tornat a dir Rufián, tot afegint que ERC té "informes d'advocats externs que indiquen que Junqueras podria exercir els seus drets com a diputat i, per tant, també com a president".

Tot i això, el republicà s'ha mostrat convençut que la investidura arribarà a fer-se sense bloquejos de ningú i amb un acord entre els independentistes. "Estic segur que PDECat, JxCat, ERC i CUP trobaran la solució, com sempre han fet. Fins i tot en negociacions més difícils, l'independentisme ha sortit endavant i crec que aquest cop serà igual”, ha sentenciat.