Cassolada, escollida neologisme de l'any 2017

Ha estat elegida per votació popular i ara l'IEC podria incorporar-la al diccionari

per Redacció, 8 de gener de 2018 a les 16:58 |
Cassolada de suport a Can Vies, a la plaça del Pes de Vic | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La paraula "cassolada" ha estat escollida neologisme de l'any 2017, en una votació on han participat unes 5.600 persones organitzada per l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Es tracta de la quarta edició d'aquesta crida.

Aquesta paraula ja figura en el Diccionari de la Llengua Catalana en el sentit de "menjar el que s'ha cuinat d'un cop en una cassola", però ara l'IEC haurà de decidir si l'incorpora amb el significat de "protesta col·lectiva en la qual es fa soroll amb cassoles".


"Cassolada" ha obtingut el 23,8% dels vots, per davant de "fer pinya", amb el 17,6%, i "feminicidi", que ha obtingut el 13% dels suports. Després han quedat el termes "transgènere" (12,3%), "micromasclisme" (9,8%) i "sobiranisme" (9). Han obtingut menys del 5% dels vots "gentrificació", "judicialitzar", "hiperventilar" i "turismofòbia".

En aquesta edició de la crida han votat unes 5.6000 persones, més del triple que en l'edició passada. 

Un neologisme és una paraula de nova incorporació a una llengua. Pot haver estat creat per una sola persona o amb l'evolució de la llengua al llarg dels temps, i la seva utilització dependrà de l'acceptació del nou mot entre la comunitat de parlants.
 

 

Arxivat a:
Política
Participació