Els acusats per l'ocupació de la UAB reaccionen després de la primera detenció i apunten al rectorat

Recorden que en el Claustre de setembre de 2016 es va aprovar l'absolució dels encausats

Redacció
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:48h
El col·lectiu Som 27 i més, que aplega els acusats d’ocupar el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'abril de 2013, ha reaccionat després que aquest diumenge s’hagi produït la primera detenció. Ha carregat contra el rectorat per no retirar la responsabilitat civil de l'acusació que "agreuja" el cas i “demostra la seva determinació en portar-nos a presó per defensar un model d’universitat pública, gratuïta i d’accés a les classes populars del territori”.
 
En aquest sentit, ha indicat que la UAB "encara fa cas omís" a la moció aprovada al Claustre del 15 de setembre de 2016, que va demanar l'absolució per als encausats. El col·lectiu ha qualificat el "macrosumari com una victòria repressiva" i ha afirmat que continuarà “l'espiral repressiva”, però ha subratllat que seguiran denunciant la coacció de les llibertats.
 
El detingut d’aquest diumenge a Igualada, posat posteriorment en llibertat, ha rebut l’auto d’obertura de judici oral i un escrit de l’acusació. Fiscalia demana d’11 a 14 anys de presó, 9.500 euros de multa per persona i 14.000 de responsabilitat civil. La detenció  segons Som 27 i més no es va notificar als advocats.