Sant Cugat millora la connexió amb bicicleta de tres barris amb el centre

Comença la construcció d'un carril bici d'un quilòmetre

Redacció
06 de gener del 2018
Aquest dilluns comencen a Sant Cugat les obres per construir un carril bici, d'un quilòmetre, que passarà per l’avinguda Graells, l’avinguda Rius i Taulet (entre av. Graells i carrer Pere Serra) i el carrer Pere Serra (entre l’av. Rius i Taulet i el carrer Josep Vidal).

Així es millorarà la connexió entre els barris de Volpelleres, Sant Domènech, Parc Central i el centre de la ciutat. Els treballs s'allargaran durant un mes i compten amb un pressupost de poc més de 90.000 euros. Està previst que no tinguin una afectació al trànsit excepte del 15 al 21 de gener, quan quedarà tallada la cruïlla de l’avinguda Graells tocant a l’avinguda Rius i Taulet. A partir del 22 de gener l’avinguda de Graells passarà a tenir un sol sentit de circulació per als cotxes (direcció cap al barri de Volpelleres).

L’objectiu d’aquesta actuació és seguir enxarxant la ciutat i promoure l’ús de la bicicleta per desplaçar-se a l’escola, a la feina o als equipaments de la ciutat. Està previst allargar el carril bici de l’avinguda Rius i Taulet fins a la cruïlla amb l’avinguda Lluís Companys i, per l’altra banda, fins al terme municipal de Rubí (passant per la carretera de Rubí).

Actualment la xarxa de carrils bici de Sant Cugat té 34 km i està previst fer-la créixer fins arribar als 64 km l’any 2020. Aquesta inversió forma part d'una de les iniciatives integrades dins els primers pressupostos participatius del 2016-2017.