La grip satura les urgències dels CAP i hospitals del Vallès

La situació pot empitjorar durant les properes setmanes

Un home vacunant-se de la grip
Un home vacunant-se de la grip | ACN
Redacció
04 de gener del 2018
Actualitzat a les 8:58h
La grip va entrar en fase d'epidèmia la setmana passada, uns dies abans que l'any passat. La situació està generant seriosos problemes a les urgències dels hospitals catalans i a molts CAP que estan “en el punt de saturació” i “en algun cas fins i tot saturades”, però “no col·lapsades”, segons el departament de Salut, tal com recull El Periódico

En paraules de Cristina Nadal, directora de l’Àrea d’Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut, les urgències estan “absolutament plenes”. En alguns centres, com l’Hospital de Sant Pau, el nombre de pacients ha augmentat fins al 50% respecte de la mitjana. A l’Hospital de la Vall d’Hebron situen l’increment en el 37%.

Els serveis d'urgències ja estan, però, en algunes àrees, al límit de la seva capacitat, i amb una afluència de pacients molt superior a les mateixes dates de l'any passat. Els punts més complicats els trobem a les comarques del Vallès, el Barcelonès Nord i el Maresme, segons explica El Punt Avui.

Nadal reconeix que la situació actual es prolongarà i fins i tot podria empitjorar durant les pròximes setmanes. La responsable de Salut demana als usuaris que abans d'anar a urgències truquin al 061 perquè els orientin, segons l’edat i els factors de risc.