GALERIA FOTOGRÀFICA El Vapor Reial, les carrosses dels Reis d'Orient

Es troben a Fira Sabadell els dies 3 i 4

L'Ambaixador Reial, amb l'alcalde, Maties Serracant
L'Ambaixador Reial, amb l'alcalde, Maties Serracant | Juanma Peláez
Redacció
03 de gener del 2018
Des d'aquest dimecres i fins demà dijous a Fira Sabadell es podran visitar les carrosses, els minairons i demès preparatius que s'estan fent per tenir perquè els Reis d'Orient puguin celebrar la cavalcada. Aquest divendres, abans de visitar les llars de tota la canalla, desfilaran pels carrers de la ciutat. 

Més de 500 persones participaran de la cavalcada, entre figurants, actors i percussionistes, provinents de 20 entitats que s’han sumat a acompanyar els Reis d’Orient a Sabadell. Aquest any el recorregut per l’eix central de la ciutat es farà de nord a sud, amb sortida a les 6 de la tarda des del carrer de les Palmeres, a Can Deu, i arribada prevista a les 9 del vespre, a la plaça de la Nova Creu, a la Creu de Barberà. Prèviament, a 2/4 de 6 de la tarda, Ses Majestats hauran arribat al carrer de les Palmeres i rebran les claus de totes les portes de mans de l’alcalde de la ciutat.
 
Una cavalcada amb fanalets
 
L’objectiu continua amb el repte començat fa dos anys, que persegueix que totes les activitats familiars nadalenques  tinguin un fil conductor que marqui una tradició singular local, amb elements identificadors de la nostra ciutat, basats en el conte Nit de reis Sabadell. S’han repartit 18.000 exemplars del conte a escoles i comerços de la ciutat, acompanyats d’un fanalet que els infants han de muntar i portar a la cavalcada per poder rebre els reis cadascú amb la seva pròpia llum. 

El seguici, com marca la tradició, tindrà un pas previ de les colles de tabals que van avisant de l’inici de la cavalcada, vindran els minairons, les comparses de l’Estel, l’ambaixador i els carters, els quals anuncien l’arribada dels tres reis. Cada rei anirà envoltat dels seus: amb fanalers, abanderats, carrossa amb forma de teler, comparsa de ballarins i carrossa de regals i caramels.

Renovació de la capçalera i una estrella, algunes de les novetats
 
Enguany, s’ha renovat de la capçalera amb la incorporació d’una nova comparsa de minairons, éssers fantàstics de les llegendes dels pobles dels Pirineus que treballen sense parar en tot allò que se’ls mana. En aquest cas, ajuden els reis a recollir pipes (xumets) i cartes i fan les feines auxiliars perquè la cavalcada circuli sense problemes.
 
Una altra novetat és l’estel que guia els reis i sobre el qual van l’ambaixador i tots els seus carters. La Cavalcada també inclou enguany millores en la il·luminació i en el so de les comparses, com també incorpora llum pròpia i un nou atrezzo per als figurants. Es millora també la il·luminació de les carrosses-telers, que blava, groga i verda.
 
D’altra banda, aquest any també es pretén que el seguici tingui més interacció amb el públic. En aquest sentit, a més de la recollida de pipes i cartes, i el llançament de caramels, s’introdueixen elements nous, com ara llançament de bombolles, fum i projeccions de llum.
 

L'Ambaixador Reial rebrà a molts nens aquests dies Foto: Juanma Peláez


A més, els 600, les vespes i les bicicletes enviaran a dormir els nens amb projeccions d’estrelles i se sentirà un fragment escrit per David Vila i Ros. També s’incorporen treballadors del tèxtil, xemeneies i, a part, sonarà la sirena de la fàbrica per iniciar la cavalcada. El 90% de la il·luminació serà led, que evita cremades i incendis i ofereix molta més seguretat ja que no necessita presa de terra.
 
En total, durant tot el recorregut es llençaran, aproximadament, unes 5 tones de caramels, cedits per diferents empreses de la ciutat i que són aptes per a celíacs. I és que, un any més, l'Ajuntament de Sabadell s'adhereix a la Campanya promoguda per l’Associació Celíacs de Catalunya, amb el lema "Cap nen celíac sense caramels".